Фермерски пазар отвориха в Русе


Фермерски пазар отвориха в Русе
25 Ноември 2014, Вторник


Първи фермерски пазар бе открит в Русе. "Малко закъсняхме в сравнение с другите градове, но е добре, че се случи. Общината винаги ще подкрепя частните производители",


заяви кметът Пламен Стоилов.
Биопроизводители и фермери изложиха своята продукция - домашно приготвени деликатеси, различни здравословни продукти - масло, тахан, боб и леща, билки и подправки, сокове, вина от арония, биволски месни и млечни деликатеси, козе мляко и сирене, сушени плодове, зеленчукови консерви и конфитюри, хляб и домашни сладки.

Част от производителите представиха домашни сладки по бабини рецепти без консерванти, както и храни от лимец. Имаше дори шоколад, който се прави само от какао, без летицин, и според производителите му е единственият на Балканите.
Деца от Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" и музиканти от Общинския детски център за култура и изкуство в Русе поздравиха със свои изпълнения гостите на откриването.

Според участниците в пазара, все повече българи проявяват желанието да се хранят здравословно и природосъобразно. Най-хубавото е, че производителите също са обединени от желанието си да затворят цикъла в областта на екологичното хранене от производството на суровини до създаване на крайния продукт.

Идеята да има тържище, където производителите да излагат сами стоката си, е на предприятието "Общински пазари". Според управителя Кунчо Кунчев това ще бъде мястото, където фермерите ще могат да се срещат директно със своите клиенти, а последните да се убедят в качеството на тяхната стока и да изкажат предпочитанията си, както и ценовите си очаквания.
Пазарът ще се прави само в събота, за да може да бъде посетен от повече хора.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки