Националната школа по физика получи своя сграда


Националната школа по физика получи своя сграда
Теодосий Теодосиев
23 Ноември 2014, Неделя


Министерски съвет е решил да предостави безвъзмездно на община Казанлък двуетажния учебен корпус на бившия Техникум по хидравлика,

Автор: Десант

за да може там да се настани Националната школа по физика на известния преподавател Теодосий Теодосиев. Добрата новина бе огласена на 19 ноември, след заседание на МС.
Уникалното училище за таланти функционира вече 35 години и за този период неговите възпитаници са донесли много първи награди за България от редица международни олимпиади и конкурси.

Правителството се ангажира и с това да се осигурят 490 хил. лв. за изграждането на отделна база към Природоматематическата гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък, в която ще се помещават специализирани кабинети, включително и модерна лаборатория по физика, в които да се обучават децата от курсовете на Теодосиев.
Досега за целта се ползваше общинският лагер на Казанлък в местността Паниците, но това бе недостатъчно. В момента школата по физика се посещава от над 150 ученици от цяла България, разпределени в две групи.

Теодосий Събев Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ ,,Никола Обрешков", а обучаваните от него деца съставят по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания по физика. От общо 11 златни медала, спечелени досега от български участници на международните олимпиади, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки