Лечението с билки изисква постоянство


20 Ноември 2014, Четвъртък


Мед, лимони и синапено семе изчистват белите дробове

Автор: проф. Христо Мермерски

В предаването „Нашата храна – нашето лекарство“ от 22 октомври 2014 г. по телевизия СКАТ бяха представени две жени, които предложиха пет рецепти за лечение на различни болести. Въпреки че се отнасят за различни заболявания,  обединяващото при тях е, че и двете са приложили с доверие и постоянство върху себе си и свои близки рецепти, казани им дори от съвсем непознати хора. И са успели да постигнат отличен резултат.

Катя от Ботевград
„Преди много години на майка ми й се възпали кокалчето на глезена на единия крак. Беше станало моравочервено и надуто като цирей.
Тогава тя се сети за една стара рецепта, която била чувала някога. Тя е проста. Взема се синя слива – прясна, сушена или печена, без значение, и се поставя вечер на болното място като компрес. Възпалението се лекува, но не отведнъж.

За полипи в носа на една моя съседка й бяха препоръчали да се подложи на операция. Тя обаче ме помоли да й дам някаква рецепта от народната медицина. Това се лекува чрез промивки със солена вода. Първоначално се почва с малка концентрация на сол и после се увеличава.

Имах проблеми и с болки в единия си крак. Болката почваше от тазобедрената става и стигаше чак до пръстите. Тогава една приятелка ми каза рецепта, която много ми помогна.
Смесват се 1 ч.л. синапено семе, 1 ч.л. сяра (от аптеката), 1 с.л. домашно приготвен ябълков оцет (рецептата му я има в бр. 38 за 2014 г. на в. „Десант“), 1 с.л. вода и брашно, колкото да се получи меко тесто.

Всичко това се забърква и се завива в едно парче плат, което се лепва вечер на петата. До 10 такива процедури няма да има никакъв резултат. След десетия ден обаче настъпва постепенно подобрение, болките се разреждат и намаляват.
Това се прави в продължение на един месец. Следващите тридесет дни се почива и ако се налага, продължава се по същия начин.

Благодарение приложението на тази рецепта сега нямам тези невралгични болки в крака, които не само ми пречеха при движение, но действаха негативно и на психиката ми. Казала съм рецептата на още няколко жени, които също са се излекували. Дори на мъжа ми направих двадесет такива процедури и имаше чудесен ефект.“

Веселка от Гърция
„През осемдесетте години майка ми имаше белодробно заболяване, не помня точно какво беше. Но трябва да е било сериозно, щом я изпратиха на лечение в санаториума в Искрец. Там са й казали, че за съжаление няма да се размине без операция.
Тя беше много шокирана.

Един от болните в санаториума обаче й казал една рецепта. Тя е следната: Вземат се 1 кг мед, без значение какъв е, 4 лимона и 2 с.л. синапено семе. Лимоните се смилат в машина за мелене на месо заедно с кората, като се махат само семките. Синапеното семе се наситнява с кафемелачка. Всичко това се обърква добре с меда и може веднага да се почне приема му – по 5, по 6 и повече пъти на ден.

Майка ми яде от това, докато беше в Искрец, после, като се върна – продължи. Лечението е без прекъсване, без почивка и се усеща едно освобождаване в гърдите, в дишането.
Майка ми получи това белодробно страдание след като преживя една автомобилна катастрофа. Колата, в която е пътувала, е била ударена отзад от друго превозно средство и тя получи травма в гърба. Приеха я в „Пирогов“, а аз се сетих за една рецепта, която ми каза лично баба Ванга.

Нужна е една сурова агнешка кожа. Върху нея се слага нарязан на дребно лук, омесен със сол. Ние сложихме този компрес върху гърба й вечерта, докато беше в болницата, а на сутринта, като я махнахме, по нея имаше няколко големи тъмновиолетово-черни петна.
Ако не разполагане с агнешка кожа, която не е така лесно да се намери, може да се използва найлон. С тази рецепта се лекуват всякакви травми, получени от удар, също така и изкълчено.“


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки