Над 8,5 милиона лева усвоява община Долна баня по ПРСР


Над 8,5 милиона лева усвоява община Долна баня по ПРСР
18 Ноември 2014, Вторник


Община Долна баня усвоява над 8,5 млн. лева по седем проекта, финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.


Това съобщи изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" - РА д-р Лозана Василева в гр. Долна баня, където заедно с кмета Владимир Джамбазов откриха обновения храм „Успение на Пресвета Богородица“.
Църквата в рилския град, както и дворното пространство към нея, получиха изцяло нов вътрешен и външен облик благодарение на проект, финансиран по ПРСР 2007-2013 година.

Д-р Василева съобщи, че ремонтът на светата обител, строена през 1870 г., е реализиран по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места“ от ПРСР и е на стойност 480 хил. лева. В процес на изпълнение е най-големият проект по ПРСР в общината -  реконструкция на местния стадион „Левски“. Той предстои да се превърне в модерен спортен комплекс с близо 5,8 млн. лева по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”.

В общината вече е завършен проектът за подобряване на енергийната ефективност на административната сграда на кметството. Реконструиран е и важният за града архитектурен паметник на културата Римската баня, каза още изпълнителният директор на ДФ "Земеделие".


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки