Министър Танева се захваща с животновъдите


Министър Танева се захваща с животновъдите
18 Ноември 2014, Вторник


Първото и най-неотложно, което трябва да направя, е при актуализацията на бюджета да бъдат осигурени средства за животновъдите.


Това заяви на официалната церемония по встъпване в длъжност новият министър на земеделието и храните Десислава Танева.
Друг от нейните приоритети ще е стартирането на Програмата за развитие на селските райони. Това е най-спешното и най-неотложното, което трябва да бъде направено с общи усилия, каза новият министър.

"Надявам се на консенсус в парламентa, за да могат животновъдите да получат крайно нужните им средства. Ние имаме много амбициозна програма за актуализиране на поземленото законодателство, от което има голяма нужда, и то не от вчера", допълни Танева. „Искам земеделските производители да бъдат удовлетворени от администрирането на техните дейности и за мен това би било огромно удовлетворение в работата, която бихме имали във времето като общ екип“, каза още тя.

По време на предаването на поста, бившият служебен министър на земеделието и храните Васил Грудев изтъкна, че Земеделското министерство остава в професионални ръце. „Изключително съм щастлив да предам поста на първия министър жена на Министерство на земеделието и храните“, каза още Васил Грудев. Междувременно стана ясно, че в деня преди церемонията по сдаване на поста е била освободена шефката на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони доц. Светлана Александрова. Тя ръководеше и дирекция "Развитие на селските райони", която пишеше правилата, по които се усвояват европарите по най-голямата програма от ЕК за България, а именно за развитие на селските райони.

По нея във времето от 2007 до 2013 г. страната ни трябваше да усвои 3,2 млрд. евро. Дирекцията на Александрова подготвяше и новата програма за развитие на селските райони от 2014 до 2020 г.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки