Те го казаха


15 Ноември 2014, Събота


„Говорите за евроатлантизъм, а помните ли, че управлявахте със златния пръст на Волен Сидеров - от най-проевразийската партия "Атака".


Твърдите, че можем да бъдем обвинени в липса на евроатлантизъм, проблемът ви е, че вие не сте даже теоретична част от мнозинството на правителството. И, да, ДПС е проклятието на България, защото държи един етнос във феодална зависимост, за да управлява неговата върхушка”
Петър Москов от Реформаторския блок размазва от парламентарната трибуна пашата на ДПС Лютви Местан

„Българите ни дадоха няколко урока. Първият - за смирението. Да осъзнаем, че ние сме представители на суверена. Никой от нас на какъвто и пост да се намира не може да бъде по-голям от народа. Вторият урок - за помирението. Политическата битка е част от демокрацията, но политическите войни в последните години преминаха границата. Стигнахме до там, че поставихме физическа стена срещу суверена. Оградата не трябва да се появява никога вече. Третият урок - за единението. Това не е само дума, то не изключва различията. То е съгласието по пътя, по който вървим – всички етноси, млади и стари, всички българи. Четвъртият урок е отговорността. Днес трябва да поемем отговорността за днешния и утрешен ден на народа си. Да намираме най-добрите законодателни решения за народа, който ни е изпратил тук”
Цецка Цачева учудващо правилно е разбрала положението. Остава тя и нейната партия да го покажат и с действия

„Изпълнихме ангажиментите си, които приехме пред президента и обществото. От първия ден се сблъскахме със сериозни предизвикателства. Тежките проблеми, които наследихме, направиха ясно едно – това правителство нямаше как да ограничи функциите си само в организирането на честни и прозрачни избори. Работихме посветено, открито, честно и прозрачно. Оттегляме се с достойнство и чувство за изпълнен дълг“
служебният премиер Георги Близнашки малко се изсилва

„Бях член на БКП и след това се записах в БСП, когато бяха гоненията. И продължавам да работя за същите идеи, заради които се записах. Това правителство не е дясно, само журналистите го наричат така”
министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин

„Младите хора ще изведат страната от кризата, защото живеят и се борят в реална, а не в идеологическа обстановка. Това поколение носи шансовете за нормалност и добруване. А един от проблемите в първите години след 10 ноември 1989 година беше неподготвеността на тогавашното младо и активно поколение да се изправи лице в лице с новите икономически реалности”
историкът доцент Иван Лазаров, преподавател във Великотърновския университет

„КТБ трябва да остане изолиран случай. Говорим за милиарди. Част от тези милиарди тежат върху публичните финанси. Ако държавата не осъди никого за това, тя няма право да осъди дори един джебчия”
вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев

„До десет дни вложителите в КТБ ще подпишат договор с разследващата швейцарска компания ССI. Тя трябва да установи кой е виновникът и поръчителят на фалита на Корпоративна търговска банка. В полунощ на 20 юни само за 11 минути от КТБ са били извършени транзакции за 100 000 000 лева в различни валути”
Божидар Томалевски от Инициативния комитет на пострадалите вложители в банката, популярен политически хамелеон и имотен гешефтар от класа, известен и като Дарио Томалети

„Томалевски е платен клакьор на Крадеца Цветан Василев. Ясно е кой е виновен за фалита на КТБ - този, който я ограби - Цветан Василев. Вина имат и редица институции, които са му позволили да направи това, но парите са откраднати от него. Всичко друго е кампания, която Крадецът води чрез платени медии, журналисти, "експерти", "псевдовложители като Томалевски" и т.н. Той не е вложител. Нашите спестявания бяха ограбени. Ние сме вложители в КТБ”
Петър Иванов, преподавател от УНСС, коментира новината в интернет


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки