Наши и ваши в здравната инспекция


14 Ноември 2014, Петък


Пореден скандал тресе Районната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. След като се завърна от продължителен отпуск по болест, шефът на инспекцията д-р Георги Паздеров

Автор: Огнян Марков

отново завъртя метлата за уволнения. Този път бе отстранен без никакво предизвестие и по крайно унизителен начин о.з. полк. Петко Коларов, главен специалист по управление на кризи и отбранителна мобилизационна подготовка при епидемии.
Уволненията на лична основа и последвалото обезглавяване на дирекции и отдели в РЗИ –  Бургас съвсем не са от вчера. Това  потвърждава не само полк. Коларов, но и други негови колеги. Според тях ръководството на бургаската здравна инспекция открито дели служителите на „наши“ и „ваши“.

В края на септември е била принудена да напусне и д-р Даниела Георгиева, след изключително грубо отношение към нея от страна на директора и заместничката му Вергиния Цанова.
Георгиева е оглавявала Дирекция „Надзор на заразните болести“. Така в началото на зимата цялата Бургаска област е оставена без епидемиологичен контрол.

Една бегла справка в списъка на ръководния състав на РЗИ – Бургас показва още, че без ръководители и най-вероятно с парализирана дейност са и отделите „Микробиология и вирусология“ и „Паразитология“ към същата тази дирекция. Липсва и титуляр на основната за работата на инспекцията дирекция „Медицински дейности“.
Самият директор д-р Паздеров почти една година – от средата на декември 2013 г., е в болнични с диагнози възпаление на менискус, дископатия, световъртеж и накрая, както бе изнесено в бургаски медии - преходно мозъчно разстройство.

Не по-малък е скандалът с опита на доц. д-р Емилияна Конова – управител на МЦ „Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета“ в Плевен, да разкрие два кабинета в ДКЦ I в Бургас. Според обясненията на д-р Паздеров, тя поискала от него разрешение, което той по закон не можел да издаде.
Доц. Конова обаче твърди точно обратното.

Предполага се, че истината по някое време ще изплува на повърхността и тогава ще се разбере кой е прав и кой – крив, но според запознати отказът на РЗИ – Бургас бил обоснован от наличието в града на специалист в тази област, общински съветник, който никак не искал да има конкуренция.
Данните бяха изнесени в предаването „От упор“ на националната телевизия СКАТ с водещ Димитър Байрактаров.


В категории: Бургас , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки