Мистериозният казус „Кой тресе България“


14 Ноември 2014, Петък


Тревожни съдбоносни събития тресат напоследък изстрадалото ни отечество и обезверения наш народ. И се потвърждава за кой ли път очевидната истина,



че държавата ни е разграден двор, че сме кораб без кормчия, тръгнал неизвестно накъде!
И това започна с печално известния избор на мистериозния депутат Делян Пеевски за председател на ДАНС. Тогава се породи грандиозна протестна вълна и се вдигна грозен шум за това кой предложи толкова нежелания и проблематичен кандидат. И въпреки гигантските масови протести и до ден днешен никой не разбра и не отговори на крещящия въпрос „Кой?“.

И както казва народът, „едно зло никога не идва само“. Не мина много време и казусът „Кой?“ отново разбуни българите, отприщвайки страхотна вълна на недоволство и гняв срещу наскоро катастрофилата Търговско-корпоративна банка. И днес цялата ни държава се тресе и пита кой е виновен за разпада на една толкова възхвалявана финансова институция, чийто собственик е награждаван като „банкер номер 1“ на годината.

И като започнаха едни страхотни взаимни обвинения, едни остри нападки и защити за това кой е виновен и кой всъщност провали КТБ. Оказа се обаче, както често се случва, че няма виновни, че четири милиарда и двеста милиона лева са изчезнали безследно някъде, може би са се изпарили?!

А слисаните и объркани вложители, чиито пари потънаха незнайно къде, тревожно се питат: „В каква държава живеем? Няма ли кой да защити обикновените хорица, скътали  спестените си суми в една широко рекламирана банка?“
Няма ли кой да издири и да изправи на съд престъпниците с бели якички – тези, които винаги се изплъзват от народното възмездие?
България сега цяла е настръхнала и живее в очакване на логични отговори на тия крещящи въпроси.

Никола Динев,
Пловдив


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки