В отговор на вашите въпроси


13 Ноември 2014, Четвъртък


Има ли изпитани рецепти от природната медицина за цялостно прочистване на  организма?
Кръстина Кръстева, град Цар Калоян



Човешкият организъм постоянно е атакуван от микроби, вируси, бактерии и нисши гъби. За да бъде в добро здравословно състояние и да поддържа нормална обмяна на веществата, той трябва денонощно да се бори и „воюва“ с тях. Само така могат да се повишат съпротивителните сили на организма спрямо вредните въздействия на околната среда и опасните заболявания.

Известно е, че нарушението на обмяната на веществата води до сериозни заболявания, които в много случаи довеждат до преждевременна смърт. Основната причина за нарушаването на метаболизма е затлачването на нашия организъм с канцерогенни вещества. Затова от изключително важно значение е той да бъде пречистван, като това най-добре и естествено става със средствата на природната медицина.

Рецепта 1 (прочистване с вода): Един от способите за това, който може да се прави всеки ден без никакви особени усилия и средства, е пречистването с вода. Тя помага за извеждането на токсините от организма. За да бъде ефективно лечението, човек трябва да пие по 30 г вода на килограм от собственото си тегло на ден.

Рецепта 2 (проф. Мермерски): Взема се една кофичка кисело мляко, произведено по българска технология и с българска закваска (щам). Към нея се прибавя 1 с.л. мед (може и повече, ако ще се консумира от човек, прекарал операция или тежко заболяване). Добавят се и 40-50 г смлени орехови ядки, 1 с.л. пектин, 2 с.л. синя боровинка, 40 – 50 капки от 30-процентна прополисова тинктура и 1 ч.л. канела. Тази смес може да се консумира вместо закуска или още по-добре на работното място, като на всеки 2 часа се изяжда по 1/4 от кофичката и 1/4 банан.

Рецепта 3 (Лиляна Стефанова, Добрич): „Аз съм голям привърженик на здравословния начин на живот и рационалното хранене. Смятам, че много болести идват от нерви и неправилно хранене. И се убедих в това от собствен опит.
През едно лято се почувствах много зле. Трябваше да се лекувам, но започнах това с прочистване на организма си. Повярвайте, ефектът беше потресаващ. Важно е само да се спазва последователността на процедурите.

Ето как се излекувах. Проведох прочистването на два етапа. По време на първия още от предната вечер подготвях сместа – 1 ч.л. ленено семе се залива с 1 ч.ч. гореща вода и така престоява цялата нощ. На сутринта се разклаща и се изпива на гладно един час преди закуска. Вечерта се пие активен въглен. Това продължава 10 дни.

На втория етап в кафемелачката се смилат 200 г ленено семе и се заливат с 500 мл нерафинирано слънчогледово масло (или зехтин). Сместа престоява 7 дни на тъмно, като от време на време се разклаща. Това се прави и преди всеки прием. Взема се по 1 ч.л. 3 пъти на ден 1 час преди хранене. Курсът на лечение отново е 10 дни.
През този период трябва да се приема само вегетарианска храна. Не трябва да се ядат яйца, тестени и сладки изделия. Блюдата да са от риба, плодове и мед.

Рецепта 4 (за прочистване на черния дроб): Залива се една средно голяма глава червено цвекло и се вари 2 часа на бавен огън. След това се настъргва и се слага в същата вода. Получава се каша, която трябва да ври още 20 мин. Получената отвара се прецежда и се разделя на 4 равни части. Изпива се по една част на всеки 3 часа. След това се ляга и се слага грейка на дясната страна.

Рецепта 5 (за прочистване на черния дроб): Приготвят се 1 ч.ч. зехтин и 1 ч.ч. лимонов сок. Започва се в 19 ч. да се пие на малки глътки зехтин, като след него се отпива и от лимоновия сок. След като за половин час се изпие всичко, се ляга на дясната страна с поставена в областта на черния дроб грейка. В това положение се остава 2-3 часа. Трябва да се направят 4 такива прочистващи процедури с интервали между тях по две седмици.

Рецепта 6: Да се пие ментов чай без захар между отделните приеми на храна.

Рецепта 7 (за прочистване на кръвоносните съдове): Смесват се лимон и чесън в съотношение 2:1. Пие се половин час преди ядене.

Рецепта 8: Смесват се боровинки, чесън, мед в съотношение 1:1:1. Пие се 30 минути преди хранене.

Рецепта 9: Сутрин, преди закуска, да се изпива по 1 с.л. зехтин. При храненето не трябва да се смесват растителни и животински мазнини, а към средата на седмицата трябва да има един постен ден.

Рецепта 10 (за прочистване на червата): Ако човек изяжда всеки ден по 1 с.л. пшенични кълнове, той ще се почувства облекчен не само в червата, но и ще се радва на неподозирана енергия.

Рецепта 11 (за прочистване на червата): Лечение с билката змийско мляко. Провежда се на три етапа, всеки от които продължава 15 дни, като след всеки от тях се прави 15-дневна почивка.
По време на първия  се залива 1 ч.л. от билката с 1 чаша вода и се оставя да престои през нощта. На сутринта се прецежда и се пие по 1/3 от чашата 30 минути преди храна.
По време на втория етап на прочистване се увеличава дозата на билката – вместо 1 ч.л. се взема 1 с.л. като подготовката на сместа и приемането са като при първия етап. Третият курс на лечението е точно както втория.

Рецепта 12 (за прочистване на кръвта): Приема се в устата 1 с.л. слънчогледово олио или студено пресован зехтин и остава под езика в продължение на 30 минути. През това време кръвта минава през слюнчените жлези на устната кухина и цялата шлака от нея ще се отдели в олиото. След 30 минути олиото се изплюва, защото е отровно. Устата добре се промива с вода.

Рецепта 13 (за цялостно прочистване на организма): 500 г изчистен и смачкан чесън се залива със 700 г течен пчелен мед. Сместа се разбърква много добре до получаването на еднородна консистенция. Оставя се една седмица на тъмно в плътно затворен съд. Приема се после по 1 с.л. три пъти дневно 40 мин. преди храна. Очистването продължава един месец и може да се повтори след две – три седмици.

Прилагането на рецептите не изключва
консултация с медицински специалисти


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки