Хайдутинът от „Хайдушка гора” 11


Хайдутинът от  „Хайдушка гора” 11
Д-р Емил Трифонов
06 Ноември 2014, Четвъртък


Как един доктор върти измами с тест за бащинство, използвайки  незаконно престижното име на английска лаборатория



На 75 години съм. След безкрайна поредица от стресове в псевдосемейния ми живот и след като бившата ми половинка настрои и отдели децата от мен, реших да проверя, за което се съмнявах, дали съм баща на сина ми и с това да сложа ред в житейските си отношения, и най-важното – да се успокоя веднъж завинаги. Но фирмата, на която поръчах да извърши теста за бащинство, заблуден от лъскавия й сайт в интернет, ми поднесе още по-голям стрес, граничещ с нервен срив.

На 21 юли, след като платих 938,80 лв. да ми бъде направен секретен тест за бащинство, като предоставих коса от сина ми, а от мен – секрет, д-р Емил Трифонов от фирмата Easy DNA Ltd, със седалище на столичната ул. „Хайдушка гора“ 11, ми издаде фактура и касов бон, като каза, че ще изпрати материалите в Лондон и след 20 работни дни ще получа резултата по електронната поща, а също и на хартиен носител.
Като мина този срок, се обадих на д-р Трифонов и той с учудване забеляза, че са пристигнали поръчки след моята, а моята я няма. А аз се учудих, че фирмата няма регистър, за да следи движението на поръчките и да се интересува за просрочените.

И ако не бях се обадил, едва ли щеше да се заинтересува защо резултатът от моя тест го няма все още. Д-р Трифонов ме посъветва да се обадя на другия ден. Пак същото – пристигнали още след моята поръчка, а моят тест все още не бил пристигнал. Той обеща да направи запитване и на другия ден да съм се обадил за резултата. Това също ме учуди – как в ерата на интернет са нужни дни, а не минути, за да се направи елементарна справка.

Едва на 22 август докторът ми каза, че бил изпратил малко коса и лабораторията не можала да извлече информация. Което предизвика поредното ми учудване как тъй такъв един специалист не е преценил колко от предоставения му материал да прати. Но тъй като исках на всяка цена да получа резултат, се съгласих, ако трябва, да прати цялата коса. После размислих, че и този път ако не успеят да извлекат информация, няма как да намеря друг материал за изследването. Усъмних се и че парите ми бяха попаднали в съмнителна фирма и това ме хвърли в паника.

Опитах се да се свържа с фирмата по скайпа, да им да кажа да спрат теста и ми запазят останалата коса, но никой не ми отговори. Пробвах да се свържа и на мобилния й номер, но ми казаха, че на този телефон няма човек от такава фирма. И това още повече ме паникьоса и подсили съмнението ми, че съм попаднал на фирма-фантом, която просто ме разиграва. Колкото и пъти да минех покрай офиса й, който бе без опознавателни знаци на входа, той бе безлюден и със спуснати щори.

По някое време д-р Трифонов ми се обади, като видял, че съм го търсил по телефона и обеща в понеделник - 25 август, да прати още коса за анализ. После щял да я прати във вторник. Да не съм се безпокоял – и да не съм получел резлтат, парите ми не се губели.  В края на месеца д-р Трифонов отново ми се обади и за пореден път ме увери, че тестът може да е готов от момента, в който говорим, до десетина дни, т. е. до 8 септември като последна дата.

И така, с крайно опънати нерви, зачаках резултата. Но и този срок мина, годината изтече, започна и 2014-а, а всички мои опити да се свържа с фирмата или д-р Трифонов завършваха с неуспех.
След като упорито не ми отговаряха, реших да потърся и пиша на лондонската фирма, която би трябвало всъщност да направи моя тест. Отправих запитване до въпросната лаборатория дали е изпращан до тях материал за извършване на тест за бащинство и защо се бави. Своевременно информирах по скайпа за това и д-р Трифонов.

Отначало той твърдеше, че е пратил материалите за анализ в лондонска лаборатория, но после в телефонен разговор „уточни”, че ги бил пратил в ирландската. Направих запитване и до нея.
Междувременно получих отговор от лондонската фирма DNA Solutions, че г-н Трифонов не работи с тях вече 5 години. „Ние не бихме потвърдили дали ДНА тестовете, които той предлага, са легитимни, или дава фалшиви резултати. Той използва името на DNA Solutions незаконно“ – изтъкваха в отговора си до мен англичаните.

Д-р Трифонов се бе изгаврил с най-съкровеното ми желание и намерение най-после да узная дали съм баща на сина ми. В разговор по телефона той ми каза, че и друг път – в Хасково, жена го била обвинила в мошеничество, за което бил викан в полицията да дава обяснение, но излязъл „чист” от ситуацията, както сам ми се похвали.
Мисля че справедливо ще бъде, ако се забрани на д-р Трифонов да упражнява измамната си дейност, която обърква и би объркала още много човешки съдби. А лично на мен трябва да ми върне косата от сина ми и парите, които събирах пет години за тази цел, за да потърся друга правоспособна лаборатория, където да направя теста, който трябва да сложи край на съмненията ми.
Спас Димитров,
София


В категории: Горещи новини , Трибуна

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Анонимен
15.01.2015 17:52:02
0
0
В една страница за д-р Трифонов открих негово откровение, че хобито му било да си създава врагове. Не ви ли се струва странно един хуманен лекар да има такова сатаниското хоби да си създава врагове. Вероятно за да задоволи животинския си нагон да ги мачка, унижава и да демонстрира пред обществото, че е недосегаем и е над Закона. В Интернет пространството прочетох за доста ветеринарни лекари с наистина хуманно отношение към животните. Замислете се!... [lol]
2
centurion
12.11.2014 01:01:36
0
0
Хора, помогнете - ще ме съдят. За това, че публикувах начина на работа на незабележимата фирма (защото няма никакви опознавателни знаци), която след разкритието ми стана компания, ме заплашва колкото повече давам гласност на случая, толкова по-жестоко да бъда наказан от тях. Жертвах се заради вас, да няма повече такива случаи. Сега е ваш ред, помогнете...
Ето страховитото писмо на Компанията до мен:
"Позицията на компанията е следната: Докато няма отговор на подадената от Вас жалба до право охранителните органи няма да даваме изявления
Когато имаме официалното становище, което не се съмняваме, че е в наша полза ще предприемем предвидените в закона действия за да заведем дело за клевета и уронване на репутацията на компанията

Сигурни сме, че решението ще бъде в наша полза, защото сме предоставили всички изискани от нас документи, разполагаме и с още, които не са ни поискани, като едновременно с това сме спазили процедурата описана в подписаните собственоръчно и приети безусловно от Вас Термини и Условия

Между другото припомнете си точно какви са собственоръчно подписаните и безусловно приети от Вас Термини и Условия във Формуляра за поръчка
Радваме се, че сте толкова активен в публикуването на Вашите "премеждия" в уважавани информационни агенции и Ви молим да не спирате - така и нашите претенции към Вас ще бъдат по - големи, когато дойде време за предявяване на съответния граждански иск
Знаем, че разполагаме с всички необходими документи относно Вашия казус и можем да докажем всеки отделен етап от процедурата

Поради тази причина сме спокойни
Молим да не ни пращате повече съобщения, защото Вие сте избрал Вашата пътечка, а ние чакаме да дойде времето, в което ще Ви потърсим предвидената в закона отговорност"
1
EasyDNA
10.11.2014 09:55:17
0
0
EasyDNA Group бихме желали да потвърдим, че лицето, което продава ДНК тестове под името easy DNA Limited вече не е свързано с групата и не е свързано с нас повече от една година. Ние вече не предоставяме ДНК-тестове на тази компания. Все пак, въпреки че вече нямаме някаква връзка, той е запазил използването на марката EasyDNA незаконно. Бихме искали да Ви информираме, че по наше убеждение, лицето е в момента оперира на следните адреси:

Бул. Драган Цанков № 8
1164 София, България
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки