„Отворено общество“ легитимира Кристалина като свой човек


06 Ноември 2014, Четвъртък


Чувал бях, че Кристалина Георгиева е човек на Сорос. Та нали Световната банка, чийто кадър е нашата еврокомисарка, е доминирана именно от този унгарски евреин



с американски паспорт, прочул се като крупен международен спекулант. Сега лично той тези дни връчи на Кристалина Георгиева наградата „Отворено общество“, присъждана от основания от него Централноевропейски университет в Будапеща.
Самата тя се похвали, че това отличие се давало на изтъкнати личности, чиито постижения са допринесли значително за изграждането на отворено общество, каквото и да значи това.

Във всеки случай поне аз нямам представа какви постижения има госпожата за каквото и да било, камо ли за изграждането на някакво общество, па било то и отворено. Апропо, отворено за кого, а и за какво – това е въпросът.
Всъщност няма значение. Важното е да се вдига рейтингът на нашата еврокомисарка, тя да трупа все повече точки и отличия в биографията си и да се фука, че се нарежда на равна нога с такива други видни носители на Соросовата награда като Вацлав Хавел, Кофи Анан, Хавиер Солана, Ричард Холбрук и пр.

Като знаем, че като стар опитен майстор по реденето на световните пасианси Сорос раздава пари и награди, само за да получи по-късно нещо срещу тях, то е ясно, че от приносителите им може само да се очаква да защитават вярно и предано неговите каузи, доктрини и идеи.
Та да е честито на госпожа Георгиева новото отличие и тежко на България!
Спас Атанасов,
Шумен


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки