Коварството на скорпиона


Коварството на скорпиона
Ела, Вълчо, изяж ме...
02 Ноември 2014, Неделя


Измами дебнат около следващото правителство на България

Автор: Стефан Солаков

Притиснат от тежките държавни проблеми, оскъдното време и лошите спомени от предишното му управление, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отчаяно се мъчи да формира правителство, което хем да притъпи народното недоволство от днешната политическа върхушка, хем да угоди на неугасващото его на кандидата за български премиер.

При тържественото откриване на 43-ото Народно събрание наблюдавахме мили родни картинки, свързани с многобройните приказни варианти около навика на свирепия Кумчо Вълчо да се намята с овчи кожи, за да подмами и изяде наивните обитатели на Голямата българска гора.
Довчерашни престъпници, избегнали с лекота меча на сляпата съдебна Темида, правеха мили очи и се кълняха пред цялата нация, че вече ще „слушкат“ и, разбира се, пак ще „папкат“, но винаги с мисълта за България и нейния просперитет.

Хорото на парламентарните послания поведе „героят“ на последните избори. На практика той призна, че е с вързани ръце и трудно би съставил новото българско правителство, ако не се намерят съратници, с които да сподели отговорността в бъдещото управление на страната.
Опита се да бъде безкрайно откровен и дори готов да се жертва в името на държавните интереси. Подаде доста любопитния сигнал, че ако нещата потръгнат добре, ще се откаже от мераците си да стане президент през 2016 г.

Но, както вече казах по-горе, овчата кожа, с която се беше наметнал бате Бойко, трудно прикриваше измамния замисъл на новия стар кандидат за премиерското кресло на „Дондуков“ 1. Приложената от него стратегия е стара колкото и светът, в който живеем.
Според някои древни военни стратези тя може да бъде наречена „коварството на скорпиона“. Намерила е място в многобройни притчи, басни и поуки, свързани с лъжовните маневри на тази опасна животинка.

Помним приказката за измамената жаба, преплувала дълбоката река и пренесла на отсрещния бряг ухажващия я скорпион. Успял да се добере до сушата, той не изневерил на коварния си нрав и ужилил смъртоносно своя „агент-преносител“.
Та така и с уж добронамерения и странно кротък през последните дни кандидат да управлява България. Господин Борисов очевидно си търси необходимите балами, на които да стовари цялата тежест на огромните проблеми пред държавата, докато самият той отново ще се отдаде на следобедните си мачлета или пък ще изчезва в чужбина с правителствения самолет, за да гледа на живо любимите си футболни отбори.

Правителство на споделената отговорност щеше да звучи почти красиво, ако не беше коварен параван, зад който дебнат тъмните сили на политическото нахалство. Отговорност за какво и кой трябва да я споделя? Дали за безумното управление на същия този Бойко Борисов през периода 2009-2012 г., когато народът го прогони с „камъни и дърве“ от изпълнителната власт?
Или за тъмните бизнес афери, довели до колапс целокупната ни икономика, както и шумния банков скандал около задкулисната корпорация, родена и процъфтяла именно в славното време на Бойковите бандюги?

Днес лидерът на ГЕРБ играе ролята на разкаял се грешник, готов дори да се оттегли в манастир (т. е. да не е премиер), само и само да „спаси България“. Впрочем и този призив той открадна от Патриотичния фронт, но нейсе, готови сме да му го отстъпим без каквато и да е ревност. Важното сега е да разберем до колко е искрен господин Борисов, когато пее съблазнителната песен за споделената отговорност.

В политическата наука един от най-важните постулати гласи следното: „Доверявай се и същевременно проверявай“. Той се беше превърнал във важна риторична емблема на покойния вече американски президент Роналд Рейгън. Който срина съветската „империя на злото“, повтаряйки непрекъснато на глуповатия и алчен за слава московски лидер Горбачов тази превърнала се в мантра фраза: „Доверяй, но проверяй!“

Още преди да състави новото правителство Бойко Борисов трябва да бъде подложен на няколко неизбежни теста, с които да докаже своите добри намерения, свързани с общата отговорност.
Нека почнем с някои дребни, но крайно необходими неща. Първо – сваляне новините на турски език от Канал 1 на БНТ и пренасянето им в някои от другите програми на обществената медия. Също така изчистване на ръководството на БНТ от агентурата на ДПС, която харчи милиони от нашите данъци, за да ги налива в касите на турски продуцентски компании.

Областните управители в районите със смесено население трябва да се превърнат в стожери на българската държавност и безмилостно да наказват всички опити за нейното подкопаване и незачитане от страна на депесарските онбашии. Всяко поругаване на националния флаг и останалите символи на Републиката за сметка на чуждите знамена и празници също трябва да се санкционира с цялата строгост на Конституцията и законите на нашата страна.
При откриването на новия парламент арогантна реч произнесе председателят на ДПС Лютви Местан. Едновременно уплашен от възхода на българските патриоти и в същото време верен на предателската си същност, този бутафорен политик се опита да представи ръководената от него мафиотска групировка за едва ли не най-българската партия, посветила се изцяло на т. нар. евроатлантически ценности!?

Каквито и лупинги да изпълнява анадолското мекере Местан, реалността е безпощадна за неговата бандитска партия, превърнала се в опасен политически прецедент през годините на т. нар. демократичен преход. Приказката за скорпиона, която припомнихме около тактиката на Борисов при събирането на мераклии за новото правителство, важи с още по-голяма сила и за „европейците“ от ДПС. Тяхното смъртоносно жило преди години ухапа и потопи правителството на Филип Димитров, а коалициите със Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев доведоха двете големи партии НДСВ и БСП до пълен крах и незавидно живуркане в днешно време.

Сега наред е ГЕРБ, ако прояви безумието да се отметне от предизборните си обещания и да приеме – тайно или явно – подкрепата на турските скорпиони. Изпращането им в дълбока опозиция на първо време ще успокои настръхналите срещу тях онеправдани българи, но не трябва да се забравя, че деребеите на Местан продължават да са опасни и извън изпълнителната власт. Техните структури в икономиката, екологията и най-вече в съдебната система ще бъдат перманентна заплаха за сигурността на нашата страна.
Години наред термитите на ДПС гризат темелите на държавата и под строгия контрол на Анкара подготвят нейния разпад по модела на бивша Югославия. В тази битка срещу националната ни сигурност ДПС често губи важни пешки, но бързо възстановява тези щети и с могъщ пропаганден шум се опитва да замете позорните следи.

Престъпленията на Емел Етем, Христо Бисеров, Делян Пеевски, на осъдените на дългогодишен затвор двама турски депутати, откраднали милиони от своите съграждани, и останалите многобройни нарушения на българските закони старателно се тушират от хлевоустия Местан, но пораженията върху авторитета на България остават като мръсни петна, причинени от една още по-мръсна шайка от пладнешки разбойници, опитващи се да представят феодалната си средновековна банда за либерална европейска формация.

Сега, когато преминаваме през дните на зодиакалния Скорпион, трябва да сме много внимателни. Да разкриваме навреме и безпощадно да стъпкваме всички опити да бъде ужилена народната воля и да бъде поставена на колене българската нация. Възмездието е на наша страна, законите на България – също.


В категории: Коментари , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ратиот
03.11.2014 17:45:50
0
0
А БЕ ТЪПИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ.ЗАБРАВЕТЕ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СИ РАЗЛИЧИЯ И МАХНЕТЕ ТАЗИ МАФИОТСКА ПАРТИЯ СЪЗЛАДЕНА ОТ ПОЛУБЪЛГАРИНА ЛУКАНОВ/КАПО ДИ ТУТИ КАПИ/ И ПЕШО ДАМАДЖАНАТА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки