Работният им ден


02 Ноември 2014, Неделя


25 октомври (събота), 16.00 ч. В страната е обявено бедствено положение, наводненията в Бургаска област отново „изненадват“ местната власт, а снежната стихия е


блокирала половината държава. Сред закъсалите е и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пътувал за поредното рязане на лента. Добрал се до столицата, той веднага свиква репортерките, за да се оплаче: „Бързах за Ловеч да стигна навреме, но не успях. Както всички хора, и аз затънах. Спряха 5 снегорина, но какво от това? Те седят с мене, не могат да минат. Ходих на две бензиностанции, та си купувахме кафета, какво да правим. Четири часа чакахме на едно място, изпуснах службата в Ловеч. Обърнахме колата за София, върнахме се чак следобед. С очите си видях, че шофьорите са излезли неподготвени за зимен път.“ Направо жив да го оплачеш бившият премиер.

26 октомври (неделя), 15.30 ч. Вече на топло в столицата, Бойко Борисов намира друг повод за мънкане – че политическите сили, с които преговаря за кабинет, видиш ли, посмели да му поставят условия: „Поставят ми се куп условия, за да не може да се реши едно неизвестно и аз станах изведнъж най-диалогичния, най-разбрания, най-добрия само и само да направим нещо стабилно. Ако не можем – 1 юли нови избори. Дотогава събирам колегите, решавам министри или всички дават списък с експерти и преди да влезе дневния ред на Министерски съвет в сряда, във вторник точка по точка гледаме и просто слагаме един чиновник за премиер.“ След това направо заплашва, че без него държавата я чака глад и студ: „Искам да ви кажа, че Брюксел ще го приеме целия този пазарлък много зле и след това не мога да гарантирам, че тогава фондовете ще бъдат пуснати.“

27 октомври (понеделник), 14.30 ч. Вождът на ГЕРБ отново си е променил мнението за бъдещото правителство. От трибуната на новото 43-то Народно събрание Борисов чертае апокалиптични сценарии: „Ще оглавя кабинет само ако е с Реформаторския блок и Патриотичния фронт, но трябва и техните лидери да участват в него. Иначе има само три варианта за бъдещето на страната. Като първи вариант е краткосрочният - до местните избори. Това обаче ще е нестабилно правителство. Вторият вариант е двугодишен период - избори 2 в 1 с президентските. Третият вариант - без хоризонт.

Отчаянието на Борисов от това, че властта му се изплъзва явно е голямо, защото дори се отказва от мечтите си за президентския пост: „Гарантирам ви, че при този вариант след 2,5 години няма да се кандидатирам за президент, за да паднат всички спекулации, че готвим партията за тези избори.“ Разбира се, това му обещание ще важи най-много до края на седмицата, когато ще му дойде следващата „блестяща“ мисъл.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки