Ирландски клошар си строи лодка на кея в Русе


Ирландски клошар си строи лодка на кея в Русе
Ирландецът смята да си строи лодка, но засега само трупа боклуци на кея в Русе
31 Октомври 2014, Петък


Ирландски Робинзон обитава от около седмица кея на Русе, близо до сградата на Морска администрация.

Автор: Иван Ванев

Той дори си строи лодка, за да се прибере с нея в родината си и си търси своя Петкан.
Става дума не за известния роман на Даниел Дефо, а за куриозна история от дунавския град. От десетина дни, близо до Понтон № 2 се е заселил човек, представящ се за ирландец.
Той живее като нашенски клошар, трупа разделно чували с боклук, пали огън и гори какво ли не, алармират хора, разхождащи се покрай Дунав.

След извършена проверка се оказа, че неканеният заселник действително е ирландец. Според неговите твърдения, името му е Тисин Тиснов и от няколко години живее в България. Захванал се е с амбициозната задача да докаже на нашенци, че и от боклука могат да се изкарват пари.
Алуминий, пластмаса, порцелан, картон и стъкло са малка част от богатата му „колекция“, която той е разположил на кея в Русе. Ирландецът възнамерява да я предаде на вторични суровини.

Тисин събира прилежно и най-различни материали, с които строи лодка. Твърди, че желанието му е на 23 декември, ден преди Бъдни вечер, тя да е готова и той  да отпътува с нея към родината си. Засега няма реакция на местните власти към начинанието на ирландския Робинзон.

Хората по кея на Русе обаче не са особено благосклонни към начина, по който реализира начинанията си, тъй като съхранението на голямо количество смет, макар да е разделно, крие опасност от болести и зарази. А и  „естетиката“ на разделно складираните боклуци не изглежда добре покрай Дунав.
В същото време русенци се питат как ли биха реагирали властите в Ирландия, ако нашенски клошар започне да си строи лодка на кея до тамошната Морска администрация, заривайки я в боклуци, и се чудят защо в дунавския град никой не взема мерки срещу екзотичния гостенин.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки