И се загрижи държавата за брошурната демокрация


30 Октомври 2014, Четвъртък


И се загрижи държавата най-после за пенсионерите. Пусна брошура със съвети как да си харчат парите – по посттерминали, с разни дебитни и кредитни карти,



по хотели и ресторанти. Тъй де, те, родните пенсии, само по хотели и кръчми висят. С други думи, някой е усвоил европари по някакъв проект, защото иначе за пенсиите пари няма. Великото увеличение по 3 лв. (2,7%) си е напълно достатъчно за ресторант с пет звезди.

Уморих се да слушам как един работещ храни по няколко пенсионери. И се чудя кой е хранил работещите, докато са учили в средно училище или в университет. Защото на мене ми удържат по 200 лв. приблизително на месец, за да ми дадат, когато му дойде времето, по 11 лева на година. Та с разликата, която е 2270 лева на година, храня и пенсионери, и учащи се.

И ето, че учащите, когато се пенсионирам, ще мрънкат за тия 11 лева на година, ще им се свиди да хранят онези, които са ги хранили, а държавата ще увеличава възрастта, докато вместо пенсия получиш дървено палто и вечен дом.
И ще харчи държавата пари за брошури с безплатни съвети – подигравка с онези, които оцеляват с по 150-200 лева на месец и с тях плащат и ток, и вода, и какво ли още не.
Завиждайте, хора, то и вас ще постигне, нали?!

А иначе за избори има милиони – всяка година, че и по два пъти.
Знаете ли какво би ми се случило, ако два-три дена не отида на работа? Пък ми се иска и на мене да не ходя с месеци, а да вземам депутатска заплата. И ще приемам с радост всякакви брошури.
Живеем в брошурна демокрация. С грижа по проект, по интернет и на хартия. С щастливи прасета, щастливи кокошки и щастливи пенсионери! От Европа – с любов!
Васил Красимиров,
Панагюрище


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки