Нелечими заболявания изчезват като с магическа пръчка


30 Октомври 2014, Четвъртък


Изцелилите се от хипертония, желязодефицитна анемия, хемороиди, псориазис и цистит разказват

Автор: проф. Христо Мермерски

В предаването ми „Нашата храна – нашето лекарство“ от 12 октомври 2014 г. се включиха три жени с изключително ценни и ефикасни изпитани рецепти от природната медицина. Поради големия интерес към изнесеното от тях по време на предаването, а и след него, поднасяме на читателите на в. „Десант“ техния разказ и начина, по който са се отървали от заболяванията си хипертония, желязодефицитна анемия, хемороиди, псориазис и цистит.

Катя Иванова
За високо кръвно

„Преди 15 – 20 години имах вариращо кръвно, покачваше се не много, но въпреки това се притеснявах и не се чувствах добре. Не съм ходила на лекар, не съм се консултирала, с махалцето* си го установих и се замислих какво да направя.
Прочетох доста книги за билките и на база писаното там и споделения опит на хората, лекували се с даровете на природата, си направих една много ефикасна лечебна комбинация. Изпробвахме я с мъжа ми и след като установихме, че тя е работеща, споделихме я с наши приятели, които после също се изказаха много положително за нейните качества.

Рецептата е следната. Нужни са билките овчарска торбичка, лавандула, глогов цвят и индрише. Всяка от тях се поставя в отделен буркан за компот. Дозата е да се покрие дъното на буркана на височина около 1 см. Индришето може да е по-малко или пък въобще да не се слага.
Билките се заливат с по 250-300 г домашна ракия (от която при печенето й са изхвърлени първакът и патоките) със сила не повече от 45 градуса и се оставят да стоят така от 14 до 21 дни, покрити със завързана хартия. След този срок течностите се прецеждат през ситна цедка и всичко от четирите буркана се събира в едно шише, което се съхранява на тъмно и хладно.

От лекарството се взема по една капачка – всъщност 1 чаена лъжичка. Важното е, като се поеме в устата, да се задържа там десетина секунди, докато въздействието се усети в цялата устна кухина. После се преглъща.
Преди да се направи това се мери кръвното. Мери се и след приема на лекарството. Ако стойностите не са много високи, спадането на систолното налягане се забелязва веднага. Ако кръвното е било от порядъка на 170 и по-нагоре, смъкването му се наблюдава след 5-10 минути.

Има и начин за нормализиране на кръвното налягане, независимо дали то е високо или ниско. Отпива се глътка вода и се държи в устата десетина секунди. Ефектът е моментален и той се установява не само с уред или махалото; промяната в общото състояние е осезаема.“

За желязодефицитна анемия
„Преди 15 години имах такава диагноза и съответно много отклонения в кръвните показатели. Постъпих в болница и там почнаха да ме лекуват с В12. След като ме изписаха, трябваше да продължа лечението с него. Но аз почнах с покълналото жито и взех да не ходя всеки месец да ми слагат В12. Тогава и кръвната ми картина се нормализира.

Рецептата е следната. Житото не трябва да е много покълнало, да е на ден - два, тоест да няма още големи коренчета. Смила се и се смесва с 150-200 г кисело мляко и с по 1 ч.л. сусамено семе, ленено семе, ядки от ечемик и от ръж, мед, прополис и зехтин. По-едрите съставки се смилат, другите се добавят  и всичко това се изяжда сутрин на закуска.
Хемоглобинът ми беше нисък, триглицеридите – високи, както и холестеролът. Когато почнах с тази рецепта, кръвната ми картина се нормализира и анемията изчезна.“

Рецепта за покълнало жито в домашни условия
Една чаена чаша негрухано жито се почиства и измива. Поставя се в стъклен буркан. Налива се студена вода, която да покрие зърната. Така престоява 12 часа. Измива се и се разстила в тава или голяма плоска чиния. 2-3 пъти се поръсва допълнително с вода. След като житото покълне около 1-2 мм, пак се измива и вече е готово за консумация под различни форми.

За хемороиди
„Има една много ефективна рецепта за лечение на външни хемороиди. Първоначално мястото се дезинфекцира с ракия или с топла вода и сапун. После върху него се поставя памуче със сулфатиацол.
Прави се веднъж или два пъти на ден, като всеки определя това според индивидуалните си усещания. След пет процедури се отчита положителен ефект, който има и дълготраен резултат.“

Василка
За псориазис

„Лекувам семейството си само с билки, никакви лекарства не купуваме от много време. Мъжът ми имаше болки в колената, оправихме ги. После му откриха киста на черния дроб, справихме се и с нея.
Лекувам сега едно момче от псориазис. Той е в много тежка форма, обхванато е цялото му тяло – лицето, ръцете и тъй нататък. А момчето е младо, току-що се ожени.
Рецептата, която прилагаме, е следната.
Три лъжици свинска мас се смесват с 20 натрошени на прах аспирина и 1 с.л. сода за хляб. Всичко това се омесва и става като мехлем.

Засегнатите места първо се мажат с мазнина, ние използваме зехтин. Това се прави, за да не изгори кожата, когато се намаже с мехлема после.
Прави се сутрин и вечер. Стои се с мехлема от 20 мин. - до 2 часа, като колкото повече е, толкова по-добре. Маха се после мазилото и на мястото се прави промивка с запарка от лайка, която трябва предварително да е готова и изстинала.
След две седмици третиране по този начин кожата на лицето и ръцете на момчето почна да се изчиства, обелва се и на болните места вече се вижда нова и здрава кожа. Но с него имаме много работа, тъй като, както казах, заболяването му е в много тежка форма.“

За цистит
„Ефективна е следната рецепта. Вземат се 1 вр. магданоз, но с корените, 1 с.л. мед и 1 бира. Всичко това се смесва и се вари до 10 мин.
Пие се всеки ден преди ядене. Повтаря се още 2-3 пъти и от цистита не остава нито следа.“

Телефонът на Василка е 064 802 757

*Катя Иванова има предвид установяване нивата на кръвното налягане с 30-сантиметрова линийка за чертане, тънък конец и малка игла за шиене, описано подробно в броя на в. „Десант“ от 27 юни 2013 г.


В категории: Здраве , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки