Осъдиха Община Русе за потрошен автомобил


Осъдиха Община Русе за потрошен автомобил
29 Октомври 2014, Сряда


Община Русе бе осъдена от Районния съд в дунавския град да заплати за потрошения автомобил на гражданин, попаднал в улична дупка в самия център.

Автор: Иван Ванев

Градската управа ще трябва да плати на Застрахователна компания „Лев Инс“ броеното от нея обезщетение за увреждането на колата „Ауди А6“, която преминала през дълбока „пропаст“ на централната русенска улица „Духовно възраждане“ на 11 май 2012 г.
При пропадането на луксозния автомобил жестоко били увредени десните джанти и гумите му. Колата имала сключена застраховка „Каско”, която покрила щетите и сега компанията си ги потърси от Община Русе.

Шофьорът обяснил пред Темида, че пред него е имало друг автомобил, а от дясната страна на улицата е имало паркирани коли. Максималната скорост, с която водачите могат да се движат по улица „Духовно възраждане”, е 20-30 км/час, затова не може да става дума за превишаването й.
Община Русе носи вина за инцидента, защото като стопанисваща общинските пътища и улици не е изпълнила своето задължение да ги поддържа в изправно състояние. Заради това са настъпили вреди, за които отговорност носи градската управа, реши Русенският районен съд.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки