Отпускат още 5 млн. лв. за „щастливите“ свине и птици


Отпускат още 5 млн. лв. за „щастливите“ свине и птици
28 Октомври 2014, Вторник


Допълнителни субсидии от общо 5 млн. лева ще получат животновъдите за хуманно отношение към свине и птици, реши Управителният съвет на ДФ „Земеделие”.


Документи се подават в областните дирекции на Фонда от 20 октомври до 7 ноември 2014 година.
Земеделските производители могат да кандидатстват по двете схеми - „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птици” за 2014 г. и „Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свине” за 2014 г. Финансовият ресурс за всяка една от тях е в размер до 2.5 млн. лв.

Сключването на анексите и изплащането на помощта е до 28 ноември 2014 г. С допълнителния финансов ресурс ще се изпълни предвиденият ангажимент за подпомагане на стопаните за 2014 г. , в размер на общо 50 млн. лева.
Свиневъдите и птицевъдите получиха субсидиите си на два транша. Първият, на стойност 40 млн. лева, беше изплатен през май. Останалата част от подпомагането, в размер на общо 5 млн. лева, беше преведена по банковите сметки на кандидатите в края на август 2014 г.

Помощта се предоставя на земеделски производители, поели 5-годишен ангажимент за хуманно отношение към свине или птици. До момента подпомагане са получили 374 животновъди, от които 93 свиневъди и 281 птицевъди.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки