Наша експедиция потегля за нос Хорн


Наша експедиция потегля за нос Хорн
Заместник-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян предава на екипажа флага на морския град Снимка: Община Бургас
26 Октомври 2014, Неделя


На Димитровден трима българи ще потеглят от Поморие на рискована мисия към най-трудно достъпната точка на земното кълбо – нос Хорн в Южна Америка.

Автор: Десант

Екипажът в състав капитан Кирил Киров, доктор Иван Моллов и Орлин Василев поема това голямо за всеки мореплавател предизвикателство с амбицията да развеят българското знаме на Морския Еверест. 
Заедно с трибагреника, експедицията ще носи знамената на Бургас и Карлово. Екипажът ще плава с туристическа яхта, дълга 14,20 метра. Вече са осигурени необходимите продукти и оборудване за плаването, което ще продължи между 6 и 8 месеца.

Дължината на маршрута е 19 000 морски мили, като по пътя си ентусиастите ще пускат котва в Малта, Испания, Канарските острови, Бразилия, Аржентина. 
„Нашето плаване не е рекорд, не гоним постижения. А дали ще слезем на брега – Господ ще каже“, заяви водачът на експедицията капитан Кирил Киров.
Пътуването на яхтата ще може да бъде наблюдавано в интернет.

На сайта  www.moreplavateli.com, както и на  фейсбук страницата на плаването до нос Хорн, два пъти на ден ще бъдат публикувани снимки и новини за това как протича експедицията. В своя онлайн профил в социалната мрежа и телевизионният канал „Нешънъл джиографик“ ще подкрепи широкото медийно отразяване на начинанието на тримата смели българи.
След завръщането на екипажа ще бъде подготвена фотоизложба, проследяваща историческото плаване в снимки, която ще бъде показана на много места в страната.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки