Карлово и Сопот на бунт срещу Свидетели на Йехова


Карлово и Сопот  на бунт срещу  Свидетели на Йехова
Патриотичният фронт подкрепи каузата на жителите на Карлово, като организира протест срещу дейността на „Свидетели на Йехова“ на 20 септември
24 Октомври 2014, Петък




Автор: Десант

На 20 октомври жителите на общините Карлово и Сопот започнаха подписка за спиране на дейността на сектата Свидетели на Йехова. Тя ще бъде предадена на Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет, с искане да се заличи регистрацията на религиозното движение.
Недоволството на хората избухна в началото на септември, когато Свидетели на Йехова закупиха парцел в самия център на Карлово и обявиха, че там ще се строи молитвен дом на сектата.

За защита на сигурността на карловци и техните семейства „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ и телевизия СКАТ организираха протест, който се състоя на 20 септември т.г. На него беше поискано от местната власт, в лицето на кмета Емил Кабаиванов, да бъде показана на обществеността документацията за скандалния строеж.
В резултат на намесата на родолюбците, изграждането на молитвения дом е замразено, но Свидетели на Йехова притежават и други имоти в родния град на Васил Левски, затова тревогите на карловци не стихват.

Патриотичният фронт ще продължи да защитава тяхна кауза и да брани християнските традиции в региона.
„С общите усилия на СКАТ и Патриотичния фронт успяхме да спрем засега строежа на молитвения дом на сектата, но това е само временно решение. Затова ние ще продължим да настояваме да се прекрати дейността на Свидетели на Йехова, която противоречи на нормите на православното християнство и нарушава нормалните човешки права на своите членове“, категоричен е областният координатор на „Национален фронт за спасение на България“ Андон Андонов.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки