Патриотите с конкретни мерки в борбата с битовата престъпност


Патриотите с конкретни мерки в борбата с битовата престъпност
Хората от плевенскоте села Въбел и Новачене споделиха проблемите си с лидера на ВМРО и съпредседател на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Каракачанов
24 Октомври 2014, Петък


Конкретни предложения и действия за това как може да се реши проблемът с битовата престъпност в малките населени места бяха коментирани от лидера на ВМРО-БНД

Автор: Десант

Красимир Каракачанов на пресконференция в Плевен. Избраният за народен представител от областта и председател на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ проведе и срещи в две никополски села – Въбел и Новачене, където хората се оплакват от зачестилите посегателства върху имуществото им.

„Битовите кражби са проблем, който съществува от години на територията на цяла България. 2/3 от страната е обхваната от такива набези и затова справянето с тях е една от 10-те точки, заложени от„Патриотичния фронт за незабавно решаване от едно бъдещо управление“, подчерта Красимир Каракачанов. Той посочи, че сред нужните мерки на първо място е следенето с камери за видеонаблюдение на целия криминален контингент в рисковите райони.

„По наши изчисления, ако в инициативата се включат общините и със средства по програмите за сигурност към областните управи, около 50-60 хиляди лева би струвало слагането на камери в невралгичните места. Практиката показва, че там, където има монтирани камери, проследяването на извършителите на престъпления е доста ефективно“, заяви лидерът на ВМРО-БНД.

Той добави, че усилията на полицията не трябва да бъдат концентрирани само в областния център. „В община Никопол има сериозно текучество на полицейските служители и самият състав в местното РПУ не е доокомплектован. Трябва да бъдат създадени на доброволни начала охранителни отряди в селата от региона, както и да се извършва превенция на криминалния контингент. Да не забравяме и факта, че много от дознанията, които се започват, се прекратяват поради малозначимост на извършеното деяние“, каза Каракачанов.

В закона трябва да бъде упоменато, че не само жилището на всеки един човек е неприкосновена собственост, но и имотът му. Неизбежната самоотбрана трябва да се разреши, за да може хората адекватно да се защитават. Само по този начин ще има респект от страна на криминалния контингент, който ходи и обира обикновените български пенсионери по селата, добави още лидерът на ВМРО.
След като се запозна с болките на хората от Въбел и Новачене, Красимир Каракачанов се срещна с директора на Плевенската областна дирекция на МВР Валери Петков, за да набележат съвместни решения за справянето с битовата престъпност.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки