ГЕРБ и Патриотичния фронт – Програма за стабилно управление, без коалиция


ГЕРБ и Патриотичния фронт – Програма за стабилно  управление, без коалиция
24 Октомври 2014, Петък


Политически лица от ПФ няма да участват в управлението на страната, опроверга слуховете Валери Симеонов

Автор: Светлана Николова

ЕРБ и коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ (ПФ) са готови да подпишат програма за стабилно управление. Това стана ясно след продължилата близо три часа и половина втора среща между двете политически сили.
„По нашата програма от 94 точки имаме почти 90 % съвпадение, което е много добре. Допълнително съгласувахме позициите си и по онези четири точки, по които имахме различия при разглеждането на програмата на ГЕРБ миналата седмица”, коментира пред журналисти съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Това е първият етап от нашето поемане на отговорността – да подпишем програмата, да застанем зад нея като политическа сила и да следим тя да се изпълнява без отклонения”, добави Валери Симеонов.
Той обясни, че ръководството на коалицията (НФСБ и ВМРО) е решило политически лица от ПФ да не участват в управлението. „Нито г-н Красимир Каракачанов ще става министър на отбраната, нито Поли Карастоянова ще става министър на туризма, нито пък Валери Симеонов ще става някакъвси”, посочи той, опровергавайки тиражираните слухове в някои медии през последните дни.

По думите му, по този начин формацията показва правилния модел на политическо отговорно поведение.
На въпрос дали Патриотичният фронт ще предложи експерти, Валери Симеонов отговори, че на тази среща подобни въпроси не са дискутирани и, че това ще бъде обсъдено на по-късен етап.
„Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първите консултации обсъдихме приоритетите, а днес - 94 конкретни предложния в програмата на патриотите”. Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ.

„Там, където останахме на различни позиции, имаме уговорка да продължим в работен формат, така че да постигнем най-доброто приемливо решение. Става въпрос не за принципни различия, а за различия по технологията на приоритетите – в здравеопазването, образованието и в тези зони, в които трябва да се проведе реформата“, добави Бъчварова.

ГЕРБ и Патриотичният фронт имат общо разбиране по ключови и най-важни въпроси, както и по конкретните мерки на бъдещото управление, за КТБ, за финансовата стабилност, както и за енергийната система, подчерта още тя.
Бъчварова съобщи, че са обсъдили и подкрепата на ПФ за едно евентуално управление на страната. „Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да се изрази и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото правителство“, каза Румяна Бъчварова.


В категории: Политика , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
до ЕРДОГАН
31.10.2014 21:53:18
0
0
Ей,дебил отивай си подкрепяй тогава бай ти Волен и пак се пльоскайте в краката на тиквата без никаква програма и подкрепяйте безусловно.Ти правиш ли разлика между правителство обединено от програма и безусловна подкрепа на програмата на Борисов(както направи Бай ти Волен)?И какво като програмата на ПФ и ГЕРБ има съвпадения?Ти да не мислиш,че това което имаха 2009 Герб като програма се изпълняваше?Тъп лумпен.
2
ЕРДОГАН
29.10.2014 21:44:00
0
0
Прав излезе бай Волен ,че Вие НФСБ сте Национален фонд за спасение на Бойко. Той непрекъснато го повтаряше още от създаването на тази партия. Вие постоянно го плюехте и казвахте със Слави Бинев ,че сте се отрекли от Волен след като той е подкрепил Бойко.СЕГА СЛЕДВА ВИЕ ДА СЕ ОТРеЧеТе ОТ САМиТЕ СЕБЕ СИ.Вие във всички предавания охрачвахте ГЕРБ и как така пък изведнъж се оказа че 90 процента от програмата Ви съвпадала напълно с програмата на ГЕРБ. Значи Вие сте същите като тях. Явно ще подкрепяте Бойко безда участвувате във властта. Но и да не го подкрепите-Вие не сте решанащ фактор и никога нямада бъдете. Бойко няма никога да си развали рахътлъка с ДПС. Дори и като беше на власт той не посмя да посегне на тях по места-в областните управи.Затова османлиите ще го подкрепят.Вие ще отидете в канализацията на историята заедно с русенският македонец.От цялата работа той намаза-стана зам. шеф на парламента.С какви очи Велизар Енчев и Валентин Касабов ще се явят пред зрителите на СКАТ-нали довчера плюеха Бойко,а сега като депутати ще го подкрепят ?БОГ ДА ВИ ПРОСТИ !
1
бай кольо на 90 ОБИКОЛИЛ СВЕТА
28.10.2014 09:13:20
0
0
ВАЛЕРКА ' ВИЕ КАТО СЕЛСКИТЕ ХИТРЕЦИ ОТ БСП ,БЯГАТЕ ОТ ОТГОВОРНОСТ.АКО ИСКАТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО ЕФЕКТИВНО ПРАВИТЕЛСТВО,ТРЯБВА ВИЕ И ДР.ОТ РЪКОВОДСТВОТО ДА ВЗЕМЕТЕ МИНИСТЕРСКИ ПОСТ ,А ЗАМЕСТНИЦИТЕ ВИ ДА СА СПЕЦИАЛИСТИ ОТ АВШАТА ПАРТИЯ ПАК.БОЙКО/И КОЙТО И ДАЕ ПРЕМИЕР НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЦИАЛИСТ ,А ДОБЪР УВЛИЧАЩТ НАРОДА УПРАВНИК.,И ДА ИМА ХОРА ОТ МИНИСТЕРСТВАТА ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ.ТАКА Е ПО ЦЯЛ СВЯТ.ОБАМА И ПУТИН МЕРКЕЛ ДА НЕ СА СПЕЦИАЛИСТИТ.ТЕ СА ДОБРИ ДЪРЖАВНИЦИ.БАЙ ТОШО БЕШЕ БЕШЕ ПОЛУГРАМОТЕН ,НО ВЗЕМАШЕ ДОБРИ МИНИСТРИ СПЕЦИАЛИСТИ.ТАКА ,ЧЕ НЕ СЕ ДЪРПАЙТЕ А НОСЕТЕ ОТГОВОРНОСТ.,ЗАЩОТО ПАК ЩЕ ДОКАРАТЕ НА ВЛАСТ АТАКА,БСП И ДПС.НЕ СЪМ ОТ ГЕРБ,НО КАТО БЪЛГАРРИН ПАТРИОТ ТОЙ ИАМ НЮХ И ХАИЗМА СРЕД НАРОДА.БАЙ ТОШО ДОБРЕ ГО Е НАУЧИЛ.САМО ФАНАТИК С КАПАЦИ НЕ СИ ПРОМЕНЯ МНЕНИЕТО В ЗАВИСИМОСТ ОТ ОБСТОЯТЕЛСТВАТА.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки