Работният им ден


18 Октомври 2014, Събота


13 октомври 2014 г., понеделник, 9,03 ч. Антон Кутев, секретар по пропагандата на БСП, публично се зарича повече да не работи с ДПС.


Политикът, който в предишния състав на Народното събрание винаги твърдо и многословно защитаваше всичко, което натворяваше бившата вече тройна коалиция БСП – ДПС - „Атака“, явно е дълбоко обиден от факта, че този път остана извън парламента. По подобен повод преди повече от 100 години Марк Твен е казал следното: „Котка, която веднъж е сядала на гореща ламарина, никога повече няма да направи това. Нещо повече, тя няма да седне и на студена ламарина.“ С тази добавка, че за разлика от разумната котка, БСП и Кутев си изгориха вече два пъти задниците.

17,23 ч. Меглена Кунева, засечена от журналисти да излиза от централата на ГЕРБ, дава интересно обяснение за визитата си. Отишла, за да й помогне Борисов да попълни заявлението на ДВГ за встъпване в Европейската народна партия, тъй като на 23 октомври в Брюксел предстоял конгрес на ЕНП. Изглежда малко странно, че два дни преди очакваното с голям интерес начало на преговорите на ГЕРБ с Реформаторския блок лидер на партия, влизаща в него, се мотае из сградата на ГЕРБ. Но пък опитите на отделни ръководещи реформатори да се подмажат тайно от другарите си по коалиция на Борисов заради някое топло местенце съвсем не са от вчера.

14 октомври 2014 г., вторник, 12,24 ч. Министърът на отбраната в служебното правителство на България Велизар Шаламанов обявява с вид на човек, правещ научно съобщение, че армията ни е пред катастрофа „заради старата руска техника“. Това за катастрофата с армията ни, с оръжейната ни промишленост и въобще с националната ни сигурност е известно от поне 20 години насам. Между другото, по инициатива на Шаламанов бе разбаботена „Визия 2020“ за развитието на българската армия. В нея незнайно защо се предлага замяната на руските самолети МиГ-21 (трето поколение след модернизацията на авиониката им) и МиГ-29 (четвърто поколение) с 8 – 10 броя Ф-16, втора ръка - изтребител на границата между второ и трето поколение и снет от въоръжение в САЩ още през 1978 г., вместо далеч по-модерните Ф-18, шведския "Грипен" или европейския "Тайфун" и френския "Мираж 2000".

16,10 ч. Току-що са завършили консултациите между ГЕРБ и ДПС. Въпреки намерената близост в предлаганите решения по 7 теми и принципно сближаване на позициите по още 6, от ГЕРБ явно не са съгласни с предложението на ДПС да съставят правителство на малцинството, подкрепяно в парламента от турската партия. Във връзка с това участвалият в преговорите Алиосман Имамов се прави на света вода ненапита и се чуди „защо при тази идеологическа и програмна близост ДПС остава извън политическите сили, които биха могли да участват в управлението“. В ГЕРБ обаче явно са отчели печалния опит на БСП от двете й коалиции и не им се ще раковите метастази на водещото антинационална и грабителска политика ДПС да поразят и тях.

15 октомври 2014, сряда, 8,47 ч. „Ако постигнем съгласие за политиките, всякакви персонални решения са възможни“, заявява пред ТВ 7 внезапно появилият се отнякъде бивш председател на СДС Мартин Димитров. Като се имат предвид обаче големите апетити на реанимираните тъмносини за властови позиции, горното изречение е най-добре да се чете така: „Ако постигнем съгласие за персоналните постове и облаги, всякакви политики са възможни.“ Не става ясно и дали Димитров е упълномощен да говори от името на Реформаторския блок или логореята пак го е налегнала.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки