Те го казаха


18 Октомври 2014, Събота


„Димитър Дъбов дърпаше конците в БСП. Всеки в партията по един или друг начин е зависим от него. Той е човекът, който избира председателя на партията.


Той избра и Михаил Миков. Това е човек, който разрешава да влезе някой или да не влезе в Националния съвет на БСП, който може да изгони някого, който стои зад кулисите на всичко. Какво направиха водачите на листи в БСП, освен да забогатеят? Да са свършили нещо, да са помогнали? Не можеш да седиш по време на кампания в един хотел, да ядеш баници и да твърдиш, че работиш за партията и подготвяш избори. Може ли да казваш за собствения си електорат, че е „вмирисан"? Или „Не мога да отида при тях, защото ще си изцапам обувките"?
режисьорът Нидал Алгафари обяснява защо е напуснал партийната си червена организация

„БСП не може да бъде партия на аристокрация или на хора, абонирани винаги за първото място в листите. Единствената причина да не искаме оставката и на председателя на БСП след тези избори е това, че той е на този пост от три месеца. И Господ да е, той не може да оправи БСП за това време, така че Миков има правото на още една грешка”
другият „непокорен” в БСП – Георги Кадиев

„Да дадем подкрепа за еднопартийно правителство на малцинството, но ще бъдем категорична опозиция на безпринципна коалиция с участието на крайни националистически формации. ДПС може без властта, защото се отказа от властта в името на стабилността, в името на това, което определи като плавен преход към стабилност и ще останем верни на ангажимента си. Участието на крайно националистически формации не води до стабилност, а до взривяване на цивилизационния избор на България, крие риска да взриви българския етнически модел. ДПС не може да бъде изолирано от обществено-политическия живот, каквато цел имат крайните националисти. И съюзът с тях прави всеки, който се съюзява с тях, съучастник в тази опасна игра"
агата на ДПС Лютви Местан свири на струната на „етническия модел”, измислена от неговия султан Ахмед Доган

„Ще има парламент, ще има и правителство, а Бойко Борисов ще бъде министър-председател”
политологът Антоний Гълъбов – твърдо убеден в победата

„За България драмата не е в това, че мафията си има държава, а самата държава е мафия. Независимо кой е на власт, моделът „мафия” се възпроизвежда непрекъснато през тези 25 години”
политологът Кольо Колев за очевидни неща

„Българите са сред най-нещастните хора в света според доклад на ООН. В проучването за 2013 година, което гледа брутния вътрешен продукт, корупцията, здравеопазването и други фактори, България се нарежда на 144 място от общо 156 страни - след Афганистан, Ирак и Зимбабве. За съжаление резултатът от вота няма да разсее кой знак колко мрака. Много вероятно е на власт да се върне Бойко Борисов - бивш борец с едро телосложение, бодигард и шеф на полицията. Той подаде оставка през февруари 2013 година на фона на протестите срещу бедността. Неговата дясноцентристка партия ГЕРБ спечели 33% от гласовете, но не получи категорично мнозинство и ще трябва да обедини усилията си с една или две от другите 7 партии в парламента, за да сформира коалиция. Резултатът вероятно ще е още едно нестабилно правителство, петото за 18 месеца. ГЕРБ, пренебрегната от двете големи партии БСП и ДПС, сега маневрира, за да сформира правителство на малцинството. Но дори да бъде скалъпено ново правителство следващите няколко седмици, българите имат малко доверие в това, което то може да постигне. Настъпващата зима може да бъде още по-бурна от предишната, когато недоволни българи протестираха ежедневно по улиците”
от статия на английското писание „Икономист”

„Кабинетът не трябва да бъде с ограничение във времето. Изборите и българските граждани са се доверили на избраните от тях народни представители за мандат и не можем ние да определяме този мандат във времеви отрязък. Несъстоятелно е да се поставят срокове още повече, че важните реформи едва ли биха могли да се реализират за кратко време“
Цецка Цачева си въобразява, че диктува правилата

"Нелепо е Мая Манолова, която е автор на Избирателния закон, да настоява някой да оттегли бат Сали. Тя го вкара в Народното събрание. В този си вид преференцията е опит да се излъже обществото, тя дори послужи за контролиране на купения и манипулируемия вот на тези избори"
Румен Петков от АБВ се гаври с бившата си съпартийка


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки