Вълна от саморазправа срещу активисти на НФСБ


17 Октомври 2014, Петък


Впечатляващият възход на Патриотичния фронт и неговото сериозно представяне на наскоро преминалия парламентарен вот видимо изнервя мнозина.

Автор: Десант

Още вечерта след изборния ден десетки жители на Омуртаг станаха свидетели на грозна саморазправа с председателя на „Национален фронт за спасение на България” в града Петър Чечев. През деня като наблюдател в една от секциите той подава сигнал за купуване на гласове.

Вечерта 35-годишният мъж е на работа в местна дискотека като диджей, когато около полунощ в заведението пристига компания, сред която е и полицаят Стилиян Тодоров, охранявал същата изборна секция. Почувствал се злепоставен от подадения от Чечев сигнал за купуване на гласове, той се нахвърля на активиста на НФСБ, като му извива ръката и го поваля на пода.

Следствие на блъскането, част от апаратурата, с която дисководещият работи, бива повредена. Наранена е и ръката на Петър Чечев, за което впоследствие той си изважда медицинско свидетелство за нанесена лека телесна повреда. „По-страшни обаче са другите травми, причинени от унизителното отношение на човек, облечен във власт, който иначе е призван да пази закона и гражданите” – коментира потърпевшият.
Председателят на НФСБ в Омуртаг е решен да подаде жалба в прокуратурата и да заведе частно дело за нападението срещу него.

По същото време се случи и друг инцидент с активист на партията на СКАТ. В Обзор бяха подпалени 800 бали със сено в двора на председателя на патриотичната формация в морското градче Райко Димов, който се занимава със земеделие. Според него пожарът е умишлен и смята, че атаката срещу него е на политическа основа. Само няколко дни преди това  активист на ГЕРБ е заплашвал съпругата му, че ще ги запали и изсели.
В Обзор коалицията „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО” стана втора политическа сила след партията на Бойко Борисов. Това показват резултатите от вота. Този факт, по всичко личи, дразни свикналите на охолно самовластие гербаджии, които като нямат политически аргументи, прибягват до криминални постъпки.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки