Протестна декларация


17 Октомври 2014, Петък


На КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ срещу порочните практики за назначаване на дипломатически постове


До
Росен Плевнелиев,
президент на Република България
Георги Близнашки,
 министър-председател

На заседанието си от 15 октомври 2014 г., Министерският съвет на Република България взе решение да предложи на президента да издаде укази за назначаване на извънредни и пълномощни посланици на страната ни в Иран, Катар, Казахстан и Туркменистан.
Подобно решение в последните дни от съществуването на служебния кабинет е продължение на порочните практики  за назначаване на дипломатически постове на удобни и партийно послушни лица в края на мандата на всяко едно правителство.
Особено скандално е предложението за извънреден и пълномощен посланик в Катар да бъде назначен бившият евродепутат от ДПС Метин Казак, който не е дипломат от кариерата.

КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ остро протестира срещу това решение на служебния кабинет и настоява президентът на Република България да не издава указ за назначаване на така предложените от служебното правителство нови извънредни и пълномощни посланици.
Външната политика на Република България не бива да става за пореден път жертва на задкулисни партийни сделки, а дипломатическите мисии да се превръщат в топли местенца за партийни активисти.
Съпредседатели на
КП „Патриотичен фронт –
НФСБ и ВМРО“:

Валери Симеонов
Красимир Каракачанов


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки