Патриотичният фронт определи основните задачи на бъдещото управление


Патриотичният фронт определи  основните задачи на бъдещото управление
Патриотите настояват развитието на екологичното земеделие и животновъдство да стане национален приоритет
17 Октомври 2014, Петък


Водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следва да бъдат решени в настоящата политическа ситуация,

Автор: Десант

 от Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ залагат приоритетно на 10 основни задачи, които трябва да бъдат решавани от бъдещия кабинет. Те предлагат това да бъде правителство на националното спасение, съставено от издигнати от партиите специалисти – неполитически лица, и подкрепено от максимално голям брой политически сили.

Патриотите заявиха, че са готови да подпишат Национална програма за спасение на България, както и да предложат експерти, които да участват в състава на правителството, поемайки като национално отговорна политическа сила пълната политическа отговорност и последствия. Единственото условие, което поставят от Патриотичния фронт, е от държавните институции – министерства, агенции, комисии, областни управи и пр. –  да бъдат отстранени представителите на антиконституционната партия ДПС.

Като основна мисия на бъдещото управление Коалицията определя възраждането на българската икономика, стимулирането на българското производство и спешното повишаване доходите на населението. Патриотите предлагат въвеждането на данъчни, счетоводни и лицензионни облекчения, както и създаването на Национален фонд за подпомагане на малките и средни предприятия, а също и приемането на Закон срещу спекулата. Те настояват да се създадат отделни министерства на икономиката, на енергетиката и на туризма.

Не по-малко важна за Патриотичния фронт е и сферата на енергетиката, в която, според неговите виждания, трябва да се извърши незабавна ревизия под контрола на специална парламентарна комисия, която да разследва корпоративни и други икономически престъпления. От Коалицията държат да се удължи живота на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” и да се предотврати тяхното затваряне по сценария на блокове 1 до 4, както и да се замрази или понижи цената на тока за гражданите и бизнеса. Сред основните приоритети в тази насока е и спешното проучване и разработване на газовите находища в Черно море и на територията на страната по конвенционалния метод, с цел осигуряване на енергийната ни независимост.

В областта на бюджета и финансите от Патриотичния фронт предлагат минималните доходи да бъдат освободени от данъци, да се намали ДДС за лекарства и учебници, да се засили ролята на БНБ и да се забрани едностранната промяна на лихвения процент, а с оглед постигането на децентрализация са на мнение, че 20% от събраните данъци и концесионни такси трябва да остават в общините.
Демографска програма за спасяване на нацията по подобие на Франция е едно от главните предложения на патриотите в сферата на здравеопазването, което смятат, че трябва да стане по-ефективно и по-достъпно, като здравната грижа за пенсионерите и децата следва да е безплатна.

Специално място е отделено и на науката, образованието и културата. От Патриотичния фронт са за цялостна образователна реформа, за връщане на възрожденския дух и националното самосъзнание в училищата и университетите, за изучаване на дисциплината „Патриотизъм” и наличието на държавна подкрепа за българската култура.
Мерките в защита на екологията включват въ-веждането на драконовски мерки срещу еконарушителите и незабавно налагане на мораториум върху сечта и износа на българската гора, с чиято съдба  понастоящем се разпорежда контролирана от ДПС „дървена мафия. Патриотите настояват национален приоритет да стане развитието на екологично земеделие и животновъдство.

Декриминализиране на съдебната система, ликвидиране на злоупотребата с власт и корупция и унищожаването на срастването на престъпността с правоохранителните органи, политическия и олигархичен елит –  така виждат патриотите реформите в правосъдието. Те са собено загрижени за подготовката на българската държава за борба с ислямските терористични организаци, които са вече на подстъпите на българската граница, като предлагат незабавно да се предприемат специални действия в тази насока.

В тази връзка особен акцент се поставя и на националната отбрана. За да бъде тя на нужното ниво, от Патриотичния фронт предвиждат възстановяване на наборната служба и трудовите войски като място за придобиване на професия, отговорност и съпричастност към българското общество; незабавно възстановяване на ракетните бази в Южна България и извеждане на всички български войски от чужди държави, както и модернизация на българската армия с най-съвременни бойни системи и военно обучение.

Външната политика на страната ни според патриотичната коалиция следва да бъде подчинена на полезния за Родината баланс в полза на националния интерес, което значи да се сложи край на марионетното поведение на дипломатите и управляващите в полза на Русия и САЩ, както и пълноценно и независимо България да използва правото си на глас и вето в ЕС. От Патриотичния фронт са против наличието на чужди военни бази на наша територия. Те се обявяват категорично срещу приемането на Турция в Евросъюза.

Всички тези точки бяха поставени на обсъждане по време на консултациите между ГЕРБ и Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, които се състояха в четвъртък, 16 октомври. Те обаче продължиха и след редакционното приключване на броя, поради което за резултатите от тях ще информираме нашите читатели в следващото ни издание.


От Патриотичния фронт настояват за спешното проучване и разработване на газовите находища в Черно море и на територията на страната по конвенционалния метод, с цел осигуряване на енергийната ни независимост

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки