Кои са депутатите на Патриотичния фронт


17 Октомври 2014, Петък


На 27 октомври новоизбраните 240 народни представители ще се съберат за първото заседание на 43-то Народно събрание.


С това се слага началото на новия политически сезон, краят на който зависи единствено от самите тях – дали ще успеят да отговорят на очакванията на хората да започнат най-сетне да решават проблемите им, или за пореден път ще ги разочароват, затъвайки в партийни страсти и лични интереси.
Едно е ясно отсега. В новия парламент достойно място намериха истинските патриоти, обединени около „Национален фронт за спасение на България“ и ВМРО. Кои са тези 19 родолюбци от Патриотичния фронт, на които народът гласува доверие, „Десант“ отговаря на многобройните запитвания от страна на наши читатели.

Валери Симеонов, избран от Бургас, е създател и управител на ТВ СКАТ и съпредседател на партия „Национален фронт за спасение на България”. Завършил електроинженерство във ВМЕИ – София. Плавал е с кораби на „Океански риболов” като електромеханик. Участвал е в строежа на аерогарата и пристанището в Бургас. Бил е енергетик в металургичния завод в Дебелт. Първи председател на КТ „Подкрепа”- Бургас. От 1991 г. е частен предприемач.

През 1992 г. създава ТВ СКАТ. Днес националната медия е една от най-големите и модерни кабелни телевизии и е изградена изцяло без чуждо финансиране и кредити.
През 1994 г. Валери Симеонов създава и телевизионната програма СКАТ, чиято редакционна политика се отличава с патриотичен характер. Той е носител на десетки престижни награди за постиженията на ТВ СКАТ.
В цялостната си обществена дейност Валери Симеонов поставя над всичко интересите на България и любовта към Родината.

През 2007 и 2008 г. е общински съветник и председател на Бургаския общински съвет, като през 2009 г. подава оставка в знак на протест срещу решението на доминирания от ГЕРБ местен парламент за изграждане на джамия в Бургас.
Не жали сили и средства за патриотична и благотворителна дейност. Негова заслуга е спасяването на българските моряци от кораба Ина. Изгражда църква в Бургаския квартал „Победа“, както и много паметници - на жертвите от протурския атентат на гара Буново, на Николай Хайтов, на българския патриот Филип Чакарък в Одрин и др.

От Бургаски многомандатен район в НС влиза и магистърът по право Христиан Митев. Завършил е Бургаски свободен университет през 2003 г., а от 2009 г. е юрисконсулт на телевизия СКАТ. Читателите на „Десант“ го познават и от рубриката „Кантора“, в която той дава компетентно мнение по различни юридически казуси.
Христиан Митев е сред учредителите на „Национален фронт за спасение на България“ и председател на Националната контролна комисия на партията.
От 2011 г. е общински съветник в ОбС – Бургас и е едно от остриетата на групата на родолюбците. Вносител е на многобройни докладни записки в защита на интересите на бургазлии.

Сред най-важните предложения, изготвени съвместно от него и останалите родолюбци от групата на НФСБ, са тези за прекратяване на договора за концесия на подземния паркинг, изграден в непосредствена близост до бургаския храм „Св. св. Кирил и Методий”, който е пред срутване като резултат от строителната дейност по изпълнението на проекта, както и  за търсене на неустойка от концесионера „Глобал технолоджи къмпани" АД. Отново с негово участие патриотите предложиха и да се огради незаконния строеж на джамия в бургаския квартал „Победа”, за да се спре достъпът до него. Изграждането на скандалната постройка бе спряно, благодарение на НФСБ и телевизия СКАТ.

Още един юрист ще има групата на „Патриотичен фронт“ в парламента – Атанас Стоянов, който влиза от Благоевград. Той е лидер на ВМРО-Сандански и досегашен председател на Общинския съвет в града. Оглавява Сдружението на югозападните общини в България.

Варна изпрати двама патриоти в Народното събрание – Валентин Касабов и Емил Димитров-Ревизоро.
Валентин Касабов е завършил българска филология във Великотърновския университет. Един от основателите на СДС в Бургас и създател на първия опозиционен вестник „Бряг“. Повежда щурма срещу партийния дом в Бургас през 1990 г. През 1995 г. основава предаването „Паралакс“ и от синия екран разгромява финансовите пирамиди, имотните измами и престъпните схеми на Йордан Цонев, тогава депутат от СДС.

Като общински съветник в периода 1999 – 2003 г. постига забрана на сектата „Свидетели на Йехова“ в Бургас. От 2005 г. Валентин Касабов работи в Национална телевизия СКАТ. В предаването си той разкрива редица престъпни заменки на имоти, непримирим борец е срещу ДПС и корумпираните управления на БСП и ГЕРБ, бори се срещу турцизирането и циганизирането в държавата. Преследва чак до Берлинския университет и разобличава продажните Мартина Балева и Улф Брунбауер, отрекли Баташкото клане. От 2007 г. е втори мандат общински съветник от НФСБ в Бургас.

Емил Димитров е икономист и правист, специализирал митнически контрол, финанси и счетоводство. 48-годишен, женен, с деца и внук. Работил е като ревизор към Министерство на финансите, от което произлиза и прозвището му, с което е познат на всички българи.

Велико Търново ще се представлява от Милен Михов, който е един от най-популярните общински съветници в старата столица. Вдъхновител на създаването на    общински фонд „Ин витро". Помощник-ректор на Великотърновския университет и ръководител на катедра „Нова и най-нова история на България”. Основен участник в дейността на националното движение „Традиция”. Доц. Милен Михов е модерният носител на българската история и духовност. 

Историк е и Красимир Богданов, който влиза от Враца. Досегашен заместник-кмет на града, той е познат на своите съграждани и с дейността си като председател на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на общинския съвет по наркотични вещества, като член на Управителния съвет на Клуба на дейците на културата във Враца и като патрон на общинската Програма за патриотично възпитание. Красимир Богданов свърза името си и с гражданските протести срещу закриването на военното поделение във Враца, срещу претенциите на мюфтийството, срещу посегателствата върху историческата ни памет.

От Добрич за парламента стяга багаж Валентин Николов. Завършил е Икономическия университет във Варна. От 17 години работи в сферата на търговията и услугите. Зам.-общински и зам.-областен председател и член на НС на СДС до 2001 г., когато напуска заради Иван Костов. Два поредни мандата е общински съветник в Добрич и председател на постоянната комисия по търговия, услуги и туризъм към Общинския съвет. Като депутат в 41-то Народно събрание е председател на парламентарната комисия “Антимафия”. Под негово ръководство комисията установи неправомерно присвоени 1,5 млн. лв. от председателя на антиконституционната партия ДПС Ахмед Доган за консултантски услуги.

Плевен избра Красимир Каракачанов. Председател на ВМРО, уважаван политик с ясна идеология – българския патриотизъм. Доктор по международни отношения и историк, автор на изследвания и публикации за македонското освободително движение.
Красимир Каракачанов е институция в съвременния политически живот. Човекът, който превърна ВМРО от историческа организация във важен фактор в политическото бъдеще на българите.

Славчо Атанасов си спечели мандат в Пловдив-град. Завършил е Висшето военно артилерийско училище в Шумен, а след това и ВТУ "Кирил и Методий" със специалност право. От 2003 до 2007 г. управлява успешно един от големите райони на Пловдив - "Тракия". През 2007 г. печели убедително местните избори и става кмет на Пловдив до 2011 г. Български патриот, отстояващ националните интереси, приел за кауза възпитаването в родолюбие на младите хора. Съставител на първия у нас Патриотичен буквар.

Борис Ячев е представителят на ПФ от Пловдив-област. Той е завършил българска филология в СУ и международни икономически отношения в УНСС. Народен представител в Четиридесетото народно събрание на България. Вносител на законопроекти в областта на социалната политика, държавната администрация и евроинтеграцията. Потомък на участници в Илинденското въстание от 1903 г.

Искрен Веселинов е от Русе. Юрист, строителен инженер, неопетнен и принципен общественик, той е познат като съвестта на дунавската столица. Заместник-председател е на ВМРО, общински съветник и директор на Центъра за демографска политика – организацията, която първа даде тревожен сигнал за демографската катастрофа в страната.

Място в парламента си извоюва и експертът по програми на Европейския съюз инж. Петър Петров, който влезе от Сливен. Завършил е химия в Софийския университет и металургия в Химикотехнологичния университет. Владее перфектно немски, английски и руски език. Изработва българска технология за термообработка на стомана в СТАН 300 в Металургичния комбинат – Дебелт. От 1991 г. е бизнес мениджър и консултант на малки и средни фирми. Има дългогодишен опит в работа с неправителствени организации у нас и в чужбина и в международни проекти по програмите на Европейския съюз.

Полина Карастоянова е народен представител от 23 МИР-София. Родена е в Пловдив, завършила е икономика в УНСС и втора магистърска степен по масови комуникации в Нов български университет. Работила е като финансов консултант на български и международни компании.
От 2003 г. свързва работата си тясно с развитието на туризма в България, когато Българската организация за конгресен туризъм я кани за свой изпълнителен директор. През 2006 г. е сред учредителите на Националния борд по туризъм и е избрана за изпълнителен директор на организацията.

От София влязоха още Султанка Петрова - председател на Националната женска организация на ВМРО и председател на Управителния съвет на Балкански център за безопасност на храните и Юлиян Ангелов, който пък е организационен секретар на ВМРО, по образование – икономист. Ангелов е участвал в заснемането на документални филми за българите в Албания и в Гърция.

Едно от най-популярните лица на телевизия СКАТ – водещият на предаването „Дискусионно студио“ Велизар Енчев, е депутат, избран от София-област. Той е завършил журналистика и международни отношения. Работил е като кореспондент на „Отечествен вестник“ и БНТ в Белград по време на гражданската война и разпада на югославската федерация. Бил е български посланик в Република Хърватия от 1997 до 2002 г. Автор е на монографията „Югославия. Последната балканска империя“. Доктор по международно право и международни отношения.

Димитър Байрактаров е народен представител от Стара Загора. Завършил е съдебно-счетоводна експертиза в Москва и УНСС – София. Работил е като финансов експерт. Водещ е на предаването "От упор" по СКАТ. Разкрива десетки злоупотреби при усвояването на европейските средства. През 2010 г. се включва активно в акциите срещу обгазяването на Стара Загора. През 2011 г. провежда разследване в Гърция, чрез което СКАТ успява да спаси шестимата невинни моряци от кораба "Ина".

Хасково изпрати в парламента Славчо Бинев. Той е с магистърска степен от НСА "Васил Левски", Докторант към Института по психология на БАН. Балкански и европейски шампион по таекуондо. Два мандата депутат в Европейския парламент. Зам.-председател на Групата „Европа на свободата и демокрацията” - партията на евроскептиците. Единственият евродепутат, който взе отношение към съдбата на моряците от кораба „Ина“, което доведе до тяхното освобождаване.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки