Успешно лечение на тендовагинит


Успешно лечение на тендовагинит
Слез
16 Октомври 2014, Четвъртък


Как Мария от Девин успя да се справи с коварната болест с помощта на природната медицина

Автор: Десант

Тендовагинитът е възпаление във или около сухожилната торбичка в човешкото тяло. Той се получава вследствие на болести и други увреждания, при които има разкъсване на фиброзната тъкан. Те се получават при свръхнатоварвания от определена физическа дейност.

Болката е най-честият симптом при това заболяване. Тя може да продължава и да се утежнява с прогресиране на състоянието или при продължително натоварване на сухожилието.

В комплекса симптоми се включват и изтръпване и мравучкане в крайника, което се развива вследствие на обширно възпаление в околосухожилната торбичка. Това предизвиква поява на оток в сухожилното влагалище и компресия над съдове и нерви, които кръвоснабдяват крайника.

Мария от Девин е получила тендовагинит на дясната ръка вследствие на преумора от проверяването на множество контролни и класни по време на професионалната си работа. С помощта на природната медицина е успяла да се излекува напълно. Ето нейният разказ кака е станало това.

„Поради спецификата на работата си получих силни болки в дясната ръка, в областта над китката. При опипване се усещаше твърдина, сякаш на мястото е имало счупване на кост.

Пратиха ме на хирург, който прегледа ръката ми и я гипсира. След месец свалиха твърдата превръзка и се очакваше това обездвижване, ако не е довело до пълно излекуване, то поне да е намалило болезнените симптоми.

За съжаление не се получи нито едното, нито другото. Тогава ме насочиха към ортопедията на Медицинска академия в Пловдив за продължаване на лечението с други средства.
Бог обаче ми помогна, като точно в това време ме срещна с един знахар, който вече не е между живите. Той ми даде лекарството за ръката.

Това е билката слез, която, както разбрах по-късно, обикновено се употребява при възпалителни заболявания на дихателните пътища, при заболявания на стомаха, червата, черния дроб и при кожни болести (циреи, фурункули), изгаряния и хемороиди.

Човекът изми хубаво корена и стеблото на растението от пръстта, начука го лего и с дърво и го затопли в масло в правоъгълна тавичка. След това веднага го наложи на засегнатото място и го превързахме с една кърпа.

Горещо е и просто всеки трябва да определи индивидуалната си поносимост към топлината, за да не си нарани кожата.
Същия ден направихме още един такъв компрес. Той пак стоя около час - час и половина върху болното място, докато изстина напълно.

Вечерта аз пък си сварих ориз, без да го мия предварително, и докато беше още топъл направих същия компрес с него на същото това място. След тези три процедури болката в ръката ми завинаги изчезна.




В категории: Здраве , Алтернативно лечение , Рецепти за здраве

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Vasil
05.08.2019 06:50:14
1
1
Tva nee vqrno opitah receptata 15 dena po dva pati na den daje se vloshi sastoqnieto po4na dame boli pove4e as imam tendovaginit na hodiloto.Na vazpalenie se slaga studeni kompresi a tazi recepta koqto e pisano se slaga toplo I vloshava neshtata .
3
Кристина Иванова
22.10.2018 07:24:59
5
9
имам болка в лакътя при движение от пренатоварване! моля някой ми даде съвет кво да направя да изчезне!
2
Кристина Иванова
22.10.2018 07:24:54
3
6
имам болка в лакътя при движение от пренатоварване! моля някой ми даде съвет кво да направя да изчезне!
1
Весе
17.10.2014 23:42:43
8
7
Напълно съм съгласна с рецептата на Мария.
Аз самата имах същия проблем на лявата ръка точно в китката. Професионално заболяване . Стигнах до там, че не можех да ползвам лявата си ръка. Изпусках всеки предмет, дори и лек да е.Ръката ми в китката пращаше при движение. Никакво усилие не можех да направя. Предлагаха ми гипсиране, за да обездвижат ръката ми. Други лекари ме посъветваха -не, гипс е за счупено, иначе след това трудно ще се възстанови. Правиха ми всякакви масажи, компреси с восък- резултат никакъв. Накрая по Божията воля стигнах до народната медицина и един чакръкчия от Хасково- преди 40 години ми прегледа ръката и ме посъветва: 20 дни правих следните процедури:
Всяка вечер топла баня от сварен жълт кантарион-колкото меже да издържиш, след това сварявах 1 малка кафена чашка с ориз и още топъл добавях жълтъка на едно яйце, разстилах го на марля и правех компрес , като си правех 2картонени шини да обездвижват ръката ми да не се движи нагоре -надолу. На сутринта свалях този конпрес и правех друг от нова марля намазана с чист пчелн мед, завивах си ръката и отново с картонените шини прекарвах деня. Това трая 2о дни.Аз съм на 69 години. Лявата ми ръка е в прекрасно състояние нямам никакви болки. Ако на някой мога да помогна и видя някой с првръзка на ръката винаги спделям, защото знам какво е да изпитваш такава болка. Има малко процедури, но аз мам здрава ръка.Още искам да кажа, че баба ми пое цялото домакинство през тези дни, за да пазя ръката си от допънителни натоварвания, за което съм и признателна и до днес. Успех
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки