Продават фабрики и складове на килограм


Продават фабрики и складове на килограм
След скандалите с изчезналия калай на държавния резерв, сега съдия-изпълнители разпродават на парче “Бронз-ТМ” в Долна Оряховица
10 Октомври 2014, Петък


Съдия-изпълнители от Великотърновско продават закъсали фабрики и складове буквално на килограм. За последния месец на тезгяха са извадени 16 производствени обекти.

Автор: Здравка Христова

Икономическата криза и нестабилност, междуфирмената задлъжнялост и необслужваните кредити докараха до ръба на съществуването десетки фирми в региона.
Чрез тайно наддаване се продава обявената в ликвидация фабрика на “Бронз-ТМ” в Долна Оряховица. За дружеството, което преди години беше база на Държавния резерв, има вписана възбрана в полза на Министерството на финансите и НАП от 2007 г. Преди няколко години то  се прочу със скандал, след като от складовете му изчезнаха 600 килограма калай от резерва.

През последните три години частни съдебни-изпълнители продават на парче части от “Бронз-ТМ”. Сега на тезгяха излизат четири склада и канцеларии, паровата централа на фабриката и контролно-техническият й пункт. Ако се явят купувачи, от продажбите се очаква да влязат най-малко 47 500 лв., колкото е сумарната начална тръжна цена на петте обекта.

Склад на сладоледената фабрика “СИ-ВИ-ЕС” в промишлената зона “Дълга лъка” на старопрестолния град търси купувач, готов да даде минимум 124 861 лв. Той е с площ от 5900 кв. м и върху него има договорна ипотека за 1 милион лева. Собствениците са със задължения към НАП и банката кредитор.

В близкото село Поликраище частен съдебен изпълнител продава цяла вафлена фабрика. Собственикът на “Свилена-97” ЕООД е с необслужени дългове към две банки за 245 235 евро, както и с неуредени взаимоотношения с държавата през НАП. На публична продан излизат земята на фабриката от 1050 кв.м и сградите – работни помещения, складовете за материали, брашно, опаковки, за готовата продукция.
В Горна Оряховица за продан е обявена сладкарският цех на ЕТ “Пламен Петков – 96”. Освен просрочения банков кредит, собствениците са длъжници и на Общината заради невнесени местни данъци. Началната тръжна цена е 184 000 лв.

В Хотница частен съдебен-изпълнител е обявил за продан цех за преработка на мляко заради затлачен банков кредит. Публичната продан започва от 60 800 лв.
В Златарица собствениците на работилница за безалкохолни напитки са закъсали с плащането на банковия си кредит, банката печели делото и сега производствените помещения се продават при стартова цена от 37 500 лв.


В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки