Отворено писмо


10 Октомври 2014, Петък


До председателите на партии и коалиции от 43-то НС на република България
До главните редактори и изпълнителните директори на българските печатни и електронни медии



Уважаеми госпожи и господа,

Позволете ни да се обърнем към Вас, водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следва да бъдат решени в настоящата политическа ситуация. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ни задължават да подходим по напълно прозрачен и прагматичен начин към процеса на водене на преговори с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление – Правителство на националното спасение.

Предвид поканата от политическа партия ГЕРБ за започване на консултации с останалите парламентарно представени партии и коалиции, предлагаме на вашето внимание конкретен дневен ред, който включва:
- формулиране на 10 ключови за всяка отделна партия или коалиция тези относно програмата за управление на следващото българско правителство – Правителство на националното спасение;

- „за“ или „против“ програмно управление, което представлява основната конструкция за политически консенсус и е инструмент за постигане на ефективни резултати;
-  „за“ или „против“ участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне и възможност за прагматично решаване на управленски въпроси във всички сектори.

Обръщаме се към председателите на парламентарно представените партии и коалиции с призив  до  понеделник, 13 октомври 2014 г., да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.
Заявяваме готовността си да инициираме провеждането на Национална кръгла маса на два етапа:

Първи – на 19 октомври 2014 г., с участието на парламентарно представляваните политически формации, представени от своите ръководства.
Втори – с участието на синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители, за да обсъдим и обобщим резултатите от преговорите и да зададем политическия дневен ред на правителството и на работата ни в 43-то НС на Република България.

8 октомври 2014 г.

Председатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“:
Валери Симеонов
Красимир Каракачанов


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки