Най-доброто от „Епизод”


Най-доброто от „Епизод”
Момент от концерта с първия певец на групата Димитър Аргиров
05 Октомври 2014, Неделя


Готово за запис е петото официално DVD на рокгрупа „Епизод”, озаглавено „Епизод – 25 години на сцена”.

Автор: Десант

То включва най-доброто от юбилейния концерт на формацията, състоял се на 22 юни 2014 г. край езерото Панчарево до София.
На една сцена тогава бяха събрани певците, които през всичките тези години са оставили следа в историята на групата - Димитър Аргиров, Николай Урумов и Емил Чендов.
Подбрани за запис са само песни, незаснемани до този момент, като „Умникът жени се за глупава жена”, „Към брат си”, „Нивата”, „Народът на Дуло” и други.

От гостите, участвали в концерта и включени в диска, правят впечатление Кирил Янев („Балканджи”) с песента „Враг”, рокгрупа „Рампарт” с изпълнението си на една стара песен на юбилярите – „Добрият съвет”, народната певица Гуна Иванова и рокцигуларката Марта Танева.

Оригинално „украшение“ в DVD-то са деветгодишните Виктория Миланова и Мириам Караджян, които естествено се вписват с високата си класа в поредицата изпълнения.
В специално подбраните видеокадри извън концертните изяви особено стойностни със своята автентичност са черно-белите (от 1990 г. и от първия период на „Епизод”), няколко записа на песни с незабравимата народна певица Даниела Величкова и Кристина Янева, която по това време още е дете.

Общо 23 изпълнения са включени в юбилейното издание. Така то става най-дългото по продължителност в дискографията на групата.
Единственият начин този зрелищен концерт да стигне до феновете на „Епизод” е те да си го заявят предварително през един от националните куриери. Ще бъдат произведени само толкова бройки, колкото са заявките от 1 до 15 октомври 2014 г.
В момента „Епизод” записват новата си песен „Законите на Крум”. Тя ще бъде представена в началото на ноември тази година.


В категории: Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки