Те го казаха


03 Октомври 2014, Петък


„Има предпоставки за по-голямо увеличение на цената на тока, но обществото няма да приеме по-висока цена и едва ли някой ще предложи нещо друго.


10% са лимитът, който в момента може да бъде социално понесен. Увеличението на цената на тока може да достигне и до 50%, ако се приеме, че само с по-скъп ток могат да бъдат запълнени дефицитите в системата. Ако това увеличение се случи, означава, че държавата е абдикирала"
новият председател на ДКЕВР Светла Тодорова

„ДКЕВР е маша в ръцете на енергийната мафия и на политиците. Там трябваше да седят Бойко Борисов, Румен Овчаров, Иван Костов, Сергей Станишев. Тях трябваше да замерваме, но ще стигнем и до тях"
Дончо Дудев от Движение за граждански контрол, замерял с яйца ДКЕВР

„25 години пробваме с експерти, с хора от сой, но в крайна сметка сме на дъното. Експертът действително има голям опит, познава спецификата и проблемите на сферата, в която работи, но има своите обвързаности - лобита, кръгове и недотам чисти хора”
Светослав Витков от „Глас народен” е стигнал до истината

„Има смисъл да се гласува за нас и нека ни съдят по делата"
Сергей Станишев, забравил как народът ги осъди по делата – с позорно изгонване

„За разлика от други избори, този път съм изключително разтревожен, че в България може да има стабилност. Дори и висок изборен резултат на ГЕРБ, не означава стабилност. На нас ни трябва този резултат, за да може другите политически партии да видят в какво състояние са. И ако ни е мила държавата, след това да сядаме и да търсим начин за минаване през тази изключително тежка криза, без да фалираме и да си разбием държавата. Просто като ходя по площадите и залите, като гледам заряда и очакванията, които хората имат към нас, и не ми дава сърце да ги предадем"
поредната прокоба на Бойко Борисов. „Ако не сме ние – край”

„Заставаме зад гражданските протести срещу повишението на цената на тока. Не е справедливо българските семейства да плащат скъп ток, докато касите на енергоразпределителните дружества, на слънчевите централи, на американските „Марици" се пълнят с левчетата на бедните българи. Като че ли служебното правителство е забравило, че правителството на Пламен Орешарски свали цената на тока два пъти, а цената на тока свали правителството на Бойко Борисов”
Мая Манолова от БСП – вулгарен популизъм в действие

„Откакто съществува ГЕРБ, винаги гласувам за тях. Това е и единствената партия, която никога не е губила избори. Защото е национално отговорна, защото там са качествени хора. Такива са и вашите кандидати за народни представители, повечето от които са мои приятели"
актьорът Георги Мамалев, според ситуацията „който плаща”

„Ситуацията с КТБ е безобразие, но хората ще си вземат гарантираните влогове. Парите трябва да бъдат изплатени, независимо дали във фонда има пари, или не. Има два сценария за развитие на ситуацията. Единият е БНБ да отвори КТБ и да започне оздравителни процедури или да отнеме лиценза на банката, а хората да си получат парите. Според българското законодателство няма възможност, по която БНБ да държи КТБ затворена. Тя е затворена по сценарий, който сега е спрян, тъй като „сценаристът и режисьорът са се стреснали и сега - ни напред, ни назад"
националният омбудсман Константин Пенчев – безпощадно точен

„Задкулисието в театъра отдавна е минало. За разлика от политиката, на сцената отдавна кукловодите са излезли пред паравана и заедно с куклите си приемат аплодисментите или критиките на публиката. Време е и на политическия терен кукловодите да излязат на сцената. Публиката също може да им дръпне завесата, иначе българите ще продължат да гледат лош спектакъл, за който си плащат и в края на който ръкопляскат”
директорът на софийския куклен театър Кирякос Аргиропулос


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки