Приказка за бивши и бъдещи депутати


Приказка за бивши и бъдещи депутати
03 Октомври 2014, Петък


Вместо да плюете по миналото, работете за достойното бъдеще на България



Предизборната надпревара за 43-то Народно събрание върви към своя край. 18 партии и 7 коалиции излъчиха преди месец своите кандидат-депутати. Между тях има доста стари муцуни, които познаваме от 39, 40, 41 и 42 НС, а между новите има и такива куриози, какъвто е случаят със Симеон Симеонов – генерал и бивш зам.-министър на отбраната. Тази личност измени на положената военна клетва да служи вярно на българския народ и стана кандидат от името на протурската партия ДПС.

Това, разбира се, не е единственият случай в близката история на България висши военни да щурмуват властта от името на ДПС –  партия, която не служи на българските интереси, нито пък се интересува от своите избиратели - турците и помаците, които тънат в мизерия и неграмотност.
В същото време Ахмед Доган живее в разкош, обитава замъци и сараи и никой не смее да провери откъде се финансира и какъв е произходът на парите му.

Аз обаче искам да пиша за двама бивши депутати от 41-то НС. Това са доц. д-р Атанас Щерев и Венцислав Димитров – бивши членове на НДСВ (СДС). Силно впечатление правеше доцент Щерев със своите антикомунистически речи, които често произнасяше от трибуната на НС. Най-пламенните му слова бяха против социализма, разказваше колко лошо сме живели, че е царяло мизерия и несигурност.
Този човек убеждаваше своите колеги в парламента, че безплатното образование е било лошо и вредно, че не е било достъпно за всички и други безподобни измислици.

Не е имало въпрос, по-който да не е изказал своето антикомунистическо мнение и да разказва какви светли перспективи ни очакват при демокрацията и капитализма.
Друг път пък като лекар е говорил за големите недостатъци и пороци при безплатното здравеопазване и какви светли перспективи ни очертават здравните каси, здравните пътеки и платеното здравеопазване, че не са необходими комунистическите санаториуми, почивни станции и тяхното безплатно ползване.

Говорил е и с голяма злоба за икономическите връзки с Русия, че тази страна ни ограбва, докато САЩ и Евросъюзът са тези, които ще ни помогнат да станем богати.
Доц. Щерев с най-черни краски и думи говореше често от трибуната на Народното събрание за лошия и несигурен живот при социализма, за убийствата, кражбите и корупцията, които сам си измисляше. Неговите лъжи и фалшификации надуха главите на колегите му и на телевизионните зрители. Всички мислеха, че той е бил репресиран от властта на социализма или най-малкото неговите родители са били жертва на някакви беззакония.

Но дойде време да излезе истината на бял свят. Негови колеги депутати огласиха, че доц. Щерев е бил дълги години активен член на БКП. И не само това, ами и партиен секретар в болницата, в която е работил преди демокрацията.
След като се разкри истината за него, той наведе глава и млъкна, повече не се яви на трибуната.

Друг депутат, който се славеше със своя антикомунизъм, беше Венцислав Димитров. Той също не отстъпваше в омразата си към социализма и Русия. Къде е членувал този човек преди 1989 г., аз не мога да кажа, но логично е да се предположи, че и неговата работа може да е същата като на доц. Щерев. Важното е, че и той повече не се яви на парламентарната трибуна.
Поучителен е примерът на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, която е била член на БКП и партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.

Тя не крие миналото си като другите, а заяви, че по онова време не е имало друга политическа партия, в която да членува, затова не се срамува.
Така е редно да постъпят всички ония нови депутати, които ще влязат в 43-тото Народно събрание. Които са били членове на комсомола, младежки секретари или членове на БКП, нека си го кажат, а не да се правят на антикомунисти и лъжедемократи.

В крайна сметка, в онези организации на времето имаше и много достойни хора. Те са онези, под чието ръководство българският народ построи над 820 промишлени предприятия, между които НХК, Металургичният завод „Кремиковци”, Атомната централа „Козлодуй“ и десетки  други от национално значение.

Под ръководството на тези хора, въпреки трудностите, се създаде модерно селско стопанство с модерна агротехника и 65% напоявана земя. Получаваха се високи добиви и надминавахме Гърция и Турция. Големи бяха успехите в здравеопазването, просветата, които бяха безплатни и достъпни за всички граждани и селяни в България. Изобщо във всички сектори на живота имаше стабилност, сигурност и напредък, а сега ситуацията тук може да се опише с една единствена дума – разруха.

Резил е да си членувал в СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и други партии, които за 25 години разориха България. Унищожиха промишлеността и изхвърлиха на улицата хиляди безработни. В страната настана корупция, кражби, убийства, наркомания, младежта (голяма част от нея) морално се деградира, не работи, а търси лесния начин на печалба по нечестен път и т. н.
Така че, господа бъдещи депутати, преди да престъпите прага на 43-тото Народно събрание, не хвърляйте лицемерно усилия и енергия да плюете по миналото, работете за бъдещето на България!

Симеон Балевски


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки