Жельо Желев разсипа държавата


Жельо Желев разсипа държавата
02 Октомври 2014, Четвъртък


Най-голямото му престъпление е регистрирането на етническата антиконституционна партия ДПС

Автор: Жельо Желев

Вестник „Десант“ и телевизия СКАТ обективно отразяват живота в България като безкомпромисно критикуват недъзите му – кражби, корупция и безотговорни политици. Трябва обаче да бъдат посочвани и конкретните имена на виновниците за това положение.
Аз бих казал, че основният виновник за разсипията на държавата е Жельо Желев. Този човек се биеше в гърдите, че е създател на СДС, което заедно с кохортата си застана начело и пое управлението на държавата в зората на демокрацията. „Сините“ не харесваха предишната държавна организация и започнаха „реформите”.

Първата работа на Желев беше да освободи „политическите” затворници, включително турските терористи. Отказа обаче да помилва Григор Стоичков. Премахна жителството и големите градове се напълниха с престъпници. Бяха създадени криминални силови групировки. По негово време бяха провокирани вандалщини и палежи на обществени сгради. С негово покровителство Филип Димитров унищожи селското стопанство, а Иван Костов – индустрията и създаде олигархията. Неговият любимец Митко Луджев започна съсипията на армията, а ренегатът Стоян Ганев предаде разузнаването. Опорочиха и съдебната система и държавата се срина.

Най-голямото му престъпление към българския народ обаче е регистрирането на етническата турска партия ДПС. По-късно, когато БСП се обърна към Конституционния съд, Желев се намеси и хората от неговата квота, с един глас, я утвърдиха. Това беше неговото и на неговите съдии най-тежко престъпление към българския народ, което все още е с непредвидими последици за държавата. От кумова срама, когато съдът обяви решението, Желев се скри в Югославия.
Истината е, че ДПС му се отблагодари. На изборите с техните гласове – 150 000 гласа – беше избран първият „демократичен” президент. Демагогия и тънко политиканство. Впрочем той и досега ги покровителства. 

Къде беше Желев, когато се изграждаха паметници на турските терористи? Къде беше, когато се изграждаше от патриотите паметникът на гара Буново? Къде беше, когато Доган направи мавзолей на Ени хан баба? Къде е той, пък и останалите политици, когато патриотите от НФСБ честват забележителни дати от историята и жертвите на турските терористи? Къде беше, когато в учебниците се преиначаваше историята и се отричаше турското робство? Този човек с неговото бездействие и мълчаливи съгласия е най-големият проводник на турската инвазия срещу България.

Той беше против привилегиите, против бюрокрацията, против корупцията и пр. Сега обаче спокойно си живее с пенсия, неколкократно по-висока от максималната за простосмъртните. Има държавен офис, секретарка, служебна кола, охрана и т.н. Има и някакви фондации и не престава с елементарните си изявления.
Неговата философия е утопична, а мисленето му е примитивно. Като вижда докъде е докарал държавата, често казва: „Не мислех, че така ще стане...” Като е така, нека си понесе отговорността. Напоследък пък се изказа, че комунизмът е по-лош от фашизма. Такива изявления поощряват разни лумпени да цапат паметници и да рисуват пречупени кръстове по стените.

Единствено съжалявал, че не е осъдил Живков за искането му да станем шестнадесета република на СССР. Е, историците доказаха, че такова искане, подписано от бившия Първи, няма. Ами кой ще съди Желев за това, че почти ни направи щат на Америка за един кораб мухлясала царевица? Помним, че станахме за смях на света с неговата просия.

Създаде агенция за чуждестранни помощи за приятеля си Петко Симеонов. България и сега се управлява от такива ренегати.  Това са хора, които са готови и фес да сложат (и го слагат) заради личните си интереси.
Преди 10 ноември 1989 г. у нас имаше над 600 души турски разузнавачи. Сега колко са никой не знае. Турската инвазия като метастази обхваща страната ни, а нашите политици спят. Чест прави на Патриотичния фронт реакцията и загрижеността му по тези въпроси. Да се надяваме, че ще дойде времето, когато ще бъдат чути.

Христо Христов,
Правец



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
03.10.2014 07:02:27
1
0
sheljo shelev ne razsioa darshavata a razsipa represivnia monopol na komunistisheskata partia kojato beshe sluga na savetskata imperia .
sega vmesto monopola na edna represivna partia kojato izpolsvashe nasilie teror
i drugi represivni metodi ima svoboda na partiite i kakvato partia si isbere naroda neka tja da upravljava a koito e isbirat te da i plashtat smetkite ili da vsemat ot peshalbite , sega e vreme da se razbiva monopola na golemite kompanii
koito si slushat s nezakonni ,neetishni ,nemoralni i skriti ili javni represivni metodi za peshelene na vlast i pari . zatova trjabva da se pomogne na sasdavaneto na konkurentni na tjah kompanii koito da se isdavat vsaimno na glavnia mason .
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки