И туризмът се унищожава


02 Октомври 2014, Четвъртък


Управниците ни в последния четвърт век успяха да унищожат почти напълно българската икономика. Сега усилено се работи и за заличаването



на единствения все още кретащ отрасъл – туризма и курортното дело. И не става въпрос само за бетонните стени от хотели по крайбрежието.
От 1998 г. не бяхме ходили на море, понеже сме пенсионери по инвалидност и не разполагаме с достатъчно средства за това. Използвайки едно намаление на цената, на 6 септември тази година пристигнахме в Несебър за едноседмична почивка.
Още първата нощ от 21 ч. до 7,15 ч. сутринта никой от отдъхващите в този район около морето на новия град не можа да мигне заради силната музика, която се носеше от някакво заведение.

След два дни в друг несебърски квартал се случи същото.
Позвънихме на телефон 112, откъдето отговориха, че кметът на Несебър е издал заповед, с която до 24 ч. се разрешава вдигането на шум. Как е станало това, след като за цялата страна е валидно правилото да не се вдига шум от 22.00 до 6 ч. сутринта и това се смята за нарушаване на обществения ред?! Интересно е да се разбере какви са загубите на държавата от отлива на туристи, причинен от тази прищявка на местния кмет, и каква е неговата изгода от тази му заповед.

Не един от летуващите по същото време с нас руски туристи например споделят мнението, че условията за почивка у нас – като море и храна – са отлични, но заради денонощния шум те повече няма да идват тук на курорт.
Нека да отбележим, че в другите държави по света се затварят заведения заради нарушаване на обществения ред, докато в България това се поощрява. Уви!

Христо Генов,
Казанлък


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Mama Mia
03.10.2014 05:43:26
0
0
Ако имате проблеми с шум, музика, тормоз, терор от заведение, ресторант, кафе-аператив, кръчма, маси за сервиране пред заведения за хранене и развлечения или така наречения локален източник на шум и не може да спите, не може да си чуете собствените мисли, не може да си чуете телевизора защото отвън дъни мазна чалга.
Призив за обединение към всички които имат проблеми с шум от кръчми. Вижте тук: https://mravka1.wordpress.com/
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки