Глината лекува широка гама от заболявания


02 Октомври 2014, Четвъртък


Приета в човешкия организъм, тя неутрализира всички отрови в него

Автор: проф. Христо Мермерски

Николина Канарова и Недко Кръстев са скулптори от Карлово. Те са известни в градчето не само като добри творци, но и като хора, събрали през годините множество рецепти за лекуване с билки и глина (хума).
Поради изключителния интерес към техния метод на лечение с глина поместваме тук техните рецепти и съвети.
„От 40 години се занимаваме с билкарство с Недко. Глината, това е хума, земя. Има я навсякъде и лечебните й качества са огромни. Най-ценна обаче е зелената.

Вади се с ръце или с дървен предмет. След като се изкопае, накъсва се на малки парченца и се излага на слънце. От този момент до нея не трябва да се допират никакви железни предмети. Глината е радиоактивна и желязото неутрализира нейните лечебни свойства.
Хората сега се стряскат, като чуят за радиоактивност, а не се сещат за основния принцип на природата – хармонията. Както живите организми могат да съществуват в определени температурни граници, така и радиацията е полезна и необходима за човека в малки дози.
Глината се приема и вътрешно, и външно и с голям успех повлиява положително на различни видове възпаления, като се почне от стомашно-чревните и се стигне до тумори и рак.

Нашият хазяин на ателието ни в Карлово беше с диагноза папиломи на пикочния мехур и когато се запознахме с него, беше много зле. Беше ходил на много прегледи, приложена му бе дълга, но за съжаление неуспешна медикаментозна терапия, а оперативна намеса му бе отказана поради възрастта и недоброто му общо физическо състояние.
Почнахме да го уговаряме да се лекува по нашия метод с глина, но по някакви причини той не се съгласяваше. А ставаше все по- зле и по-зле.

Докато не дойде при него един стар приятел – дядо Лайош, да се видят и да се сбогуват... Оказа се обаче, че гостенинът му се е излекувал от рак на стомаха тъкмо с глина и това повлия на нашия хазяин. Буквално една седмица, след като почна терапията по нашата рецепта, физическото му състояние рязко се подобри. Впоследствие организмът му изхвърли – макар и много болезнено – папиломите и човекът оздравя напълно.

Как се приготвя глината за лечение
Взема се 1 с.л. (дървена) или с шепа, колкото голям орех, от глината и се натрошава с ръце на малки парченца. Това може да става и в дървено хаванче или между два камъка. Пълни се чаша с вода до 2/3, няма значение каква е водата – минерална, изворна или от чешмата.
Във водата се изсипва по малко от стритата на прах глина, за да може да я поеме течността и да се разтвори в нея. Разбърква се с пластмасова виличка, прецежда се през пластмасова цедка и след това течността се изпива на глътки, като между тях пак се разбърква, защото трябва да се изпие разтворът, а не утайката.

Разтворът може да се прави и вечер, а да се пие сутрин. Но е добре да е със слънчева вода, тоест чашата да се остави няколко часа на слънце. Преди да се употреби, глината също трябва да се остави на слънце, за да се активизира от него.
Лечението с глина има най-голям ефект, когато се провежда между новолуние и пълнолуние. Почива се една седмица и след това може да се почне отново.
При по тежки случаи – рак, язва и др., както беше при нашия хазяин, чашата с глинения разтвор трябва да се приема 3 пъти на ден, половин час преди ядене, без да престоява. Това се прави 15 дни.

Следващите 15 дни се пие по два пъти на ден, след това отново толкова дни – по веднъж на ден. Почива се една седмица и цикълът може пак да се повтори. Това се прави обаче не повече от три месеца.
С глината имаме още доказана излекувана язва на дванадесетопръстника. Също така изпитано действа и при алергична реакция. При сърбеж и афикция (задушаване) вследствие на непоносимост към дадено лекарствено средство се взема една голяма халба и в нея се разтварят 3 лъжици от глината. 10 мин. след като се изпие, сърбежът изчезва, а след около половин час преминават и пристъпите на задушаване.

Това се дължи на свойството на глинения разтвор да улавя и акумулира отрови от всякакви видове в човешкия организъм. Така той помага и за неутрализиране действието на алкохола. Наш колега, който трябваше спешно да пътува с кола, след като бе употребил спиртни напитки, изпи една чаша от разтвора и след половин час бе съвсем свеж.

Намазани с глина рани заздравяват много бързо. Прави се кашица от нея с прибавяне на малко вода. После се поставя върху раната и се завива с найлон. Подобен компрес има ефективно действие при синдрома на студените крака, при измръзване и изгаряния.
С глина се лекуват заболявания на устната кухина и хранопровода. Това става, като се взема едно парче от глината, овалва се добре и се смуче като бонбон, докато се разтопи напълно и премине в организма. Вкусът му не е неприятен – наподобява този на прясно мляко.

Могат да се правят и компреси с глината – по този начин тя изсмуква отровите, насъбрали се под кожата.
Много ефективна за редица заболявания е комбинацията на глина с урина.
Всички тези неща отдавна са описани в литературата, посветена на методите и ефектите от приложението на алтернативната медицина. А и в самата Библия нали така е писано – „Бог сътвори човека от кал.“ Калта, това е глината.“


В категории: Здраве , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
Dorito
02.08.2021 09:04:09
0
0
Zdravei te moje li telefonen nomer za vruska
2
Николай
26.11.2020 09:37:18
0
0
Може ли да посочите литература, за да се запознаем с методите на лечение с глина?
1
Соня Ангелова
08.03.2020 12:09:16
0
0
Здравейте.Бихте ли ми казали за рак на дебелото черво,глина от кой район на България е подходяща да се вземе.Предварително благодаря!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки