Закон за патриотизма срещу неоосманизма


Закон за патриотизма срещу неоосманизма
Без думи...
26 Септември 2014, Петък


Анкарското фото с господарската поза на Ердоган и лакейското навеждане на Местан е заплаха за държавата ни

Автор: Велизар Енчев

Най-после ДПС показа истинското си лице. Маските паднаха и вече знаем какво се крие зад фасадата „Движение за права и свободи“. ДПС е анадолската пета колона в Булгаристан, лидерите й са агенти за влияние, резидент на Лютви Местан е турският президент Ердоган.

И тъй като турската агентура периодично подлежи на инструктаж, на 12 септември новият държавен глава на Турция привика в резиденция „Чанкая“ водача на ДПС и по време на едночасовия разговор двамата коментирали положението на турското малцинство в България и изборите на 5 октомври.

Който не вярва на думите, да види фотото, на което Местан стиска с две ръце десницата на Ердоган и го изпива с очи.  Вижте как угоднически се е привел Местан, с какъв мазен поглед гледа Ердоган и ще се запитате: какво търси агент „Павел“ в софийския парламент, защо не си остане в Анкара като депутат в Меджлиса, където му е хвърлен пъпа?  
В поклонническата визита Местан бе придружаван от заместника му в партията Рушен Риза, депутата от 42-то Народно събрание Хюсеин Хафъзов и Шабанали Ахмет - трети в кандидатската листа на ДПС в Кърджали и председател на Висшия съвет на мюсюлманите в България.

За неинформираните и късопаметните ще припомня бунтовното минало на малко познатите лица в еничарската делегация. Като депесарски депутат Хафъзов ще остане запомнен с тази пледоария: „Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган…"
Хафъзов е радикален ислямист, който още като говорител на Главно мюфтийство прокламира мисията на живота си – София да се сдобие с величествена джамия в Малинова долина, ислямът да стане втора официална религия в България.

Ако кажа, че е опасен фанатик, изобщо няма да сгреша. Грешката е в контролираната от депесари ДАНС, която не смее да разработва връзките му с турските служби.  
Рушен Риза е сред петимата основатели на създаденото през 1985 г. Турско национално-освободително движение в България -  нелегална организация на протурски настроени български граждани.

Явно прокламираната й цел е да възстанови арабско-турските имена и да се признае турското малцинство, тайната – да оказва въоръжена съпротива на българските власти.
На 4 май 2013 г., на предизборен митинг на ДПС в с. Пристое, Риза демонстративно говореше на турски език. Но завърши пледоарията си на български, размахвайки пръст: „Някога оттук почнахме борбата за сваляне на диктатора Тодор Живков, днес оттук тръгваме срещу новите диктатори…“

Наскоро пенсионирани кадри на ДАНС твърдят, че Шабанали Ахмет е булгаристанският аятолах, изживяващ се като османски месия. В средите на ДПС е приеман като личния избор на Ердоган за духовен водач на българските мюсюлмани, затова е с ранг на недосегаем.
Взирам се в снимката на Ердоган и Местан и се убеждавам, че България е държава само на хартия, третирана като „Земя до поискване“. В нея властта се дава и се отнема от партия на мюсюлманското малцинство, подчинило християнското мнозинство и вменило му чувство на вина заради Възродителния процес.

Апропо, въпросният процес стартира през 80-те години на миналия век именно заради протурския национализъм, изродил се в кървав тероризъм срещу мирни граждани. 
Гледам ръкостискането на резидента и агента и се питам дали пък тези двамата вече не са се договорили кога България  да стане турски вилает - първият вилает със статут на член на Европейския съюз.

„Изненадан съм от срещата на Местан с Ердоган. ДПС подготвя инвазия в Турция и иска да спечели вота с тамошните гласове. Такива срещи не се правят по време на избори. Това е политически гаф“, заяви някогашният съратник на Доган Осман Октай.
Прави чест на Октай, че изрича истини, които няма да чуем от лидерите на ГЕРБ, БСП и Реформаторския блок, очакващи дискретна парламентарна подкрепа от ДПС след 5 октомври.

Прав е Октай, когато казва, че всеки български гражданин трябва да има възможност да гласува, независимо къде се намира. Проблемът е как се осъществява това право и дали има контрол в изборните секции в Турция.
След като на предишните избори над две хиляди изселници  гласуваха в една секция в Бурса за един ден, ясно е, че българските власти не желаят да контролират този процес.
В изборните секции не присъстват нито независими наблюдатели, нито представители на други партии и всичко е в ръцете на посолството, като удобно се забравя, че консулската ни служба в Турция е от хора, назначени от ДПС.

И най-важното: българските изселници в Турция притежават по два документа за самоличност – единият с българско име, другият - с турско, което позволява чудовищна манипулация.
Така имат възможност в България да гласуват с личните си карти с български имена, а в контролираните секции в Турция - с личните карти с турски имена. Още повече, че 5 октомври е в разгара на Курбан байрама, когато турците имат пет почивни дни и за няколко часа автобусите ще ги телепортират от изборните секции в Одрин до изборните урни в Кърджалийско.

Звучи наивно, но е прелюбопитно дали в двореца „Чанкая“ Местан се е заинтересувал как се спазват верските права на шепата българи християни в Истанбул, Одрин и Бурса? Дали е обсъдил с Ердоган казуса с имотите на изкланите и прогонени преди сто години тракийски българи?
Защото, ако ДПС е българско, лидерът му трябва да повдигне точно тези въпроси пред турския президент. Отказът му да го стори доказва, че Местан е турски, а не български политик, ДПС – турска, а не българска партия. Още по-любопитно е и друго: след като знаем, че в „Чанкая“ е бил посланикът на Турция в София Сюлейман Гьокче, защо не е присъствал и българският посланик в Анкара, което е задължително по дипломатическия протокол? 

Анкарското фото с господарската поза на Ердоган и лакейското навеждане на Местан ме ужасява. И ако след 5 октомври тези двамата пак ще решават кой да управлява България, кой да разпределя порциите на властта и кой да командва ДАНС, дошло е Време разделно.
Време, в което на пожар трябва да последваме американския опит след атентатите от 11 септември 2001-а и приемем своя Патриотичен закон. Българският Патриотичен закон ще преследва измяната на Отечеството и служенето на чужди държави, ще контролира изкъсо неоосманизма и сепаратизма на ДПС, а ДАНС и Комисията по досиетата ще отварят досиетата на турски шпиони, а не на български разузнавачи в Турция.
Иначе скоро мнозинството ще бъде принудено да учи езика на малцинството.

Анализирай това
Който не вярва на думите, да види фотото, на което Местан стиска с две ръце десницата на Ердоган и го изпива с очи.  Вижте как угоднически се е привел Местан, с какъв мазен поглед гледа Ердоган и ще се запитате: какво търси агент „Павел“ в софийския парламент, защо не си остане в Анкара като депутат в Меджлиса, където му е хвърлен пъпа?


В категории: Анализи , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
27.09.2014 15:54:13
0
0
ami ima strani ot evropejskia sajus kadeto se dopuska samo edno grashdanstvo
i to e na stranata kadeto se shivee . balgaria moshe da dopusne grashdani na strani ot evropejskia sajus kanada usa da imat i dvojno grashdanstvo ,
zatova pregledajte kak sa resheni tesi problemi v evropejskia sajus i v drugi strani po sveta za da moshe da se napravjat promeni . az sam na mnenie she tesi koito sa rodeni v balgaria i tesi koito imat dokasan balgarski proishod i tesi koito imat zaslugi za balgaria i balgarite i tesi koito platjjat opredelena suma pari i pravjat dobri kapitalovloshenia v balgaria da imat pravo
na balgarski pasporti .
az lishno shelaja s moite balgarski i germanski i evropejski pasporti da shiveja tam kato zdrav ,bogat targovez tam kadeto imam prijateli po kurortite kakto pravjat desetki hiljadi bogati i ne bogati balgari
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки