Патриотичният фронт почете Независимостта на България


Патриотичният фронт почете Независимостта на България
Венци плед Паметника на независимостта в София поднесоха съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов (в ляво) и зам.-председателят на ВМРО-БНД Ангел Джамбазки
26 Септември 2014, Петък


Представители на коалиционните партньори НФСБ и ВМРО отбелязаха 106-годишнината от паметната дата

Автор: Десант

Членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ от цялата страна се включиха в честванията на една от най-светлите дати в родната история – 22 септември. На този ден преди 106 години в старата столица Велико Търново е провъзгласена независимостта на Княжество България от Османската империя. Благодарение на този акт нашата държава заема своето достойно място в Европа и скоро се издига до първа икономическа и политическа сила на Балканите.

В София родолюбците почетоха празника с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на независимостта. На събитието присъстваха съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов – водач на листата на патриотичното обединение в Бургас и 23 МИР-София, заместник-председателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки, който оглавява листата на патриотите в Благоевград и 24 МИР-София, кандидати за народни представители на родолюбивото обединение, както и множество жители на столицата.

„Това е празник на родната дипломация, защото независимостта на България е постигната без драматични събития и кръвопролития“, подчерта Валери Симеонов. Той добави, че за да остане страната ни наистина независима и свободна, тя трябва да се предпази на всяка цена от инвазия. „В нашата програма са залегнали възстановяването на наборната служба, военното обучение в средното училище, възстановяването на ракетните бази в Южна България. Страната ни има нужда и от адекватна външна политика, която да съблюдава националните интереси и да балансира между великите сили. България трябва да продължи традицията на неутралитет по отношение на конфликтите в Близкия изток и Украйна“, категоричен бе съпредседателят на партията на СКАТ.

Ангел Джамбазки пък отбеляза: „Обявяването на българската независимост е втората по значимост дата в историята ни. Когато България е обединена и националният интерес е поставен над всичко, се извършват велики дела. Именно затова е важно да не допуснем външни сили като Турция да прокарват фалшиви тези. „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ ще продължи да настоява за затварянето на избирателни секции в Турция и да се бори срещу неоосманизма на Ердоган и партията на Корман Исмаилов“.
Силвия Трендафилова, водач на листата на коалицията в Смолян, призова събралите се съмишленици и целия български народ да се освободи от комплекса за малоценност на малките народи. „Не е вярно, че нищо не зависи от нас. Съдбата ни е в нашите ръце“, категорична бе тя.

Патриотичният фронт отбеляза Деня на независимостта и в Бургас. Пред мемориала на 24-ти Черноморски полк в морския град цветя и венци поднесоха членове и симпатизанти и кандидати за народни представители от листата на коалицията за Бургаска област, както и журналисти от телевизия СКАТ и вестник „Десант“.

„Преди 106 години се сбъдва вековната мечта на всички българи – след пет века Родината най-сетне е независима. Към днешна дата обаче, България е като васална държава, в която чужди сили се разпореждат със съдбата на народа. За да променим това, трябва да не забравяме, че само обединени можем да сменим това управление с такова, което да се грижи за обществото, а не да го ограбва“, изтъкна в словото си по повод празника съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов и водач на кандидатдепутатската листа на родолюбците във Варна.

На тържеството пред мемориала заместник-председателят на „Средна европейска класа“ (част от Патриотичния фронт) Константин Бачийски отбеляза: „За политиците независимостта не само на Родината, но и на всеки българин, трябва да бъде основна цел. Най-голямата зависимост, от която трябва да се освободим, е комплексът, че сме малка нация, която е без значение за Европа и света.“


Десетки членове и симпатизанти на Патриотичния фронт се поклониха пред мемориала на 24-ти Черноморски полк в Бургас

В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки