Защо в 43-то Народно събрание трябва да има повече патриоти


Защо в 43-то Народно събрание трябва да има повече патриоти
Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов подари ваза на поморийския клуб на родолюбците
26 Септември 2014, Петък


Навсякъде в страната хората се интересуват живо от програмата, идеите и каузите на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“

Автор: Десант

Кандидатите за народни представители от коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ продължават своята активна предизборна кампания, която се изразява основно в срещи със симпатизанти на ПФ в цялата страна. Хората пък живо се интересуват от програмата, идеите и каузите на родолюбивото обединение, като не крият надеждата си, че най-после на парламентарните банки ще застанат истински патриоти.

Кандидат-депутатите на ПФ бяха посрещнати радушно от десетки жители в ямболското село Малък манастир на 20 септември. Гости на събитието бяха съпредседателят на „Национален фронт за спасение на България“ и водач на листата на родолюбците за Бургас и 23 МИР-София Валери Симеонов и Неда Карска, която оглавява листата за Ямболска област.

С тях местните хора споделиха тревогите си, че вече 25 години малките населени места, като тяхното, са изоставени от властта. Това води до обезлюдяване на региона, а процъфтяващото някога селско стопанство в района днес е пред изчезване.
„Няма да дойде помощ за нашата страна нито от Брюксел, нито от Америка и още по-малко пък от Русия. Затова ние считаме, че трябва да се развиват два от основните отрасъла на родната икономика. На първо място това е туризмът, който в последните години се разрасна и носи сериозни приходи в държавния бюджет. А вторият е земеделието, което винаги е спасявало България от икономическите кризи“, подчерта Валери Симеонов.

Той добави, че повишаването на заплатите и пенсии е възможно само ако се вземат мерки за изкореняването на контрабандата и се реформира несправедливата форма за социално подпомагане, от която се възползва основно циганското малцинство.
„Загубите само от контрабандата възлизат на повече от седем милиарда лева и именно затова си струва да се борим. Ако тези средства влизат в държавния бюджет, те могат да бъдат вложени в инвестиции за възраждането на българската индустрия“, категоричен бе съпредседателят на партията на СКАТ.

Намаляването на ДДС за образованието и лекарствата и възстановяването на закритите здравни служби в малките населени места бяха сред предложенията на ПФ, които предизвикаха най-голям интерес сред хората от Малък манастир.
„Трябва да се въведат ясни правила за усвояването на средствата от Брюксел, за да не може те да бъдат източвани от близки до властта фирми. За да стане това реалност, единственият начин е всички, които желаят по-добър живот в България, да подкрепят Патриотичния фронт на 5 октомври с номер 24 в интегралната бюлетина“, призова Неда Карска.

По стар български обичай – с хляб и сол, Валери Симеонов бе посрещнат на 21 септември от членове и симпатизанти на родолюбивата идея в Поморие. В морския град той и кандидатите за народни представители Христиан Митев, Ангел Божидаров и Ивайло Вагенщайн дълго разговаряха с хората в морското градче.
На 22 септември – денят, в който страната отбеляза 106-годишнината от обявяването на независимостта на България, кандидатите за народни представители на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ се срещнаха с жителите на софийските села Осиковица и Джурово. Те споделиха своите проблеми със съпредседателя на НФСБ и водач на листата 23 МИР-София Валери Симеонов и Велизар Енчев, който оглавява листата на родолюбците в 26 МИР-София.

„Съживяването на селата като Осиковица и Джурово, които допреди 25 години хранеха региона, трябва да стане с подпомагане на местните земеделци и животновъди със средства от държавата и от Европа. За целта обаче първо трябва да бъдат взети мерки за прекратяване на дейността на спекулантите и свързваните с тях олигарси. Това е една от основните точки в програмата на Патриотичния фронт“, обърна се към присъстващите Валери Симеонов.
В Джурово членове и съмишленици на родолюбците почетоха героите, дали живота си за свободата на Отечеството, като поднесоха венци и цветя на мемориала на загиналите във войните за национално обединение.

Обиколката на родолюбците в празничния ден продължи в Етрополе. Тукашните хора се вълнуват от продължаващите с години проблеми с водоснабдяването на града и масовата сеч на горите в общината. Водачът на кандидатдепутатската листа на коалицията за Ловеч Павлин Цветков се спря на мерките, които НФСБ предвижда за справянето с продължаващите от години проблеми с водоснабдяването на града и масовата сеч на горите, както и с ширещата се безработица в общината.


В категории: Политика , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки