СКАТ И Недялко Йорданов представиха 3 нови филма


СКАТ И Недялко Йорданов представиха 3 нови филма
Кадър от филма Извънземни в село Кирово
26 Септември 2014, Петък


Телевизия СКАТ и големият български поет и драматург Недялко Йорданов представиха на бургаската общественост три нови документални филма.

Автор: Десант

Лентите, озаглавени „Извънземни в село Кирово”, „Странното село Кирово” и „Реквием за село Кирово”, чиято премиера се състоя в четвъртък в Морското казино в Бургас, възкресяват една отминала епоха и срещат зрителите с живота на хората в едноименното странджанско село отпреди 30 години.

Всички съдби и истории в тях са абсолютно автентични и неподправени. Повечето герои, които разсмиват или разплакват зрителя от екрана, отдавна вече не са между живите.
Кадрите са заснети от Недялко Йорданов в периода 1988 до 1996 г. С камерата си той е запечатал някогашните делници, празници и погребения в едно време оживеното, а днес почти обезлюдено планинско селце.

„Два месеца аз живеех с тия хора и денем и нощем. Усещах как не мога да заспя, как ми говорят... много странно и страшно е това усещане. Възкресява се всичко, а знам, че никога няма да се върнат и да ги има вече... Тези филми, които са с обща продължителност 2 часа, са извадени от видеоленти, които са може би 400 часа, така че беше огромен труд да ги направим, но пък си струваше” - отбелязва авторът им Недялко Йорданов.

Продуцент на филмите е собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Те са създадени с най-модерна техника в постпродукция на отдел „Реклама” на патриотичната медия. Монтажът и обработката на суровия материал, извършени в течение на близо 2 месеца, са дело на режисьорката Мартина Чачевска.

С тези три нови киноленти общият брой на създадените от тандема СКАТ и Недялко Йорданов филмови продукции става общо 6, като сред тях се нарежда и първият частен български телевизионен сериал „Има нещо гнило в Дания“, на който авторът на „Не остарявай, любов“ е сценарист.


В категории: Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
онзи
15.01.2016 13:04:47
0
0
Могат да се гледат в youtube
2
06.01.2015 12:14:43
0
0
ъде могат да се гледат??
1
06.01.2015 12:12:29
0
0
прекрасни истории!!!
заслужават да се видят от поколението след 1961 година минимум.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки