Подбрано


26 Септември 2014, Петък


Седмица на бульона


Бульон с пресни гъби

Продукти:
1/2 кг говежди джолан
2-3 моркова
2-3 магданозени коренчета
1/2 глава целина
1 ч.ч. гъби
яйца
2 вр. лук

Начин на приготвяне:
Парчето говежди джолан се нарязва на 2-3 части, залива се със студена вода  и се слага да ври. Щом възври, отпенва се и се посолява. Когато месото почне да омеква, прибавят се морковите, магданозените коренчета, целината – изчистени и нарязани на едро, както и гъбите – измити и добре изчистени.

Когато зарзаватът уври, изважда се с решетъчна лъжица, оставя се да се охлади и се нарязва на по-дребни кубчета. Връща се отново в супата. Чак тогава се прибавя и нарязаният на големи парчета лук, на който по принцип му трябва съвсем леко да се свари.
Във всяка чиния се слага по половин твърдо сварено яйце, нарязано на ивици по дължина, поръсено със ситно нарязания магданоз, и се залива с бульона.


Бульон с капано тесто

Продукти:
1/2 кг говежди джолан или кокали за супа
2 яйца
2 равни с.л. брашно
2 вр. магданоз

Начин на приготвяне:
Джоланът или кокалите се слагат да се варят със зарзават за супа. Когато поомекне, прецеждаме го и отново го слагаме да възври. Разбиват се яйцата с брашното, посолява се на вкус и се поръсва със ситно нарязания магданоз. Изсипва се сместа в джезве и на тънка струйка се сипва във врящия бульон. Вари се още 5-6 минути и се поднася със ситно нарязан магданоз.


В категории: Горещи новини , От кухнята на баба

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки