Национален позор: Български генерал – еничар на Ердоган


Национален позор: Български генерал – еничар на Ердоган
Заради едното депутатство висшият български офицер полегна на килимчето на Сокола
21 Септември 2014, Неделя


Бивш командващ ВВС и началник на отбраната ще става депутат на ДПС

Автор: Велизар Енчев

Има ли класация за партийно безочие, ДПС ще е лидер в позорния списък. Депесарите издигнаха за водач на изборна листа бившия началник на отбраната и на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Симеон Симеонов. И видяхме срамна картина – заради едното депутатство висш български офицер полегна на килимчето на Сокола.
Това е личен срам и национален позор, който петни въоръжените сили и най-вече неговия генералитет.

Симеонов обаче не е първият еничар с генералски пагони. През 2008 г. адмирал Христо Контров, бивш командващ Военноморските сили, бе в листите на ДПС за общински съветник, след което стана областен управител на Варна.
Роденият в Батак генерал Ангел Марин през 2001 г. водеше листата на ДПС в Стара Загора и благодарение на депесарското рамо изкара два мандата като вице на Георги Първанов.
Публична тайна е, че лидерът на БСП победи на президентските избори през 2001 и 2006 г. с гласовете на ДПС и така показа, че тук вотът се решава не от избирателите, а от Доган. Че ако искаш да обитаваш президентската резиденция в Бояна, първо трябва да минеш през Боянските сараи.

Вгледате ли се в биографиите на двамата генерали и на адмирала, веднага бие на очи, че и тримата са завършили генералщабни академии в Москва и Ленинград преди 1989-а. Не искам да  правя агентурни внушения, но отдавна се знае, че чуждите курсанти във военните академии на СССР бяха обект на внимание на Главно разузнавателно управление (ГРУ) на съветската армия.
Сигурно някой ще възкликне: кое е греховното в привличането на ген. Симеонов в ДПС? А и с този ход движението доказва, че не е етническа партия, след като кани в редиците си най-достойните българи.

На заблудените ще отговоря така: ДПС е етническа партия по Косовския модел, която под диктовката на Анкара турцизира Родопите и Лудогорието и ислямизира циганите. С досегашното си участие в управлението ДПС генерира дива алчност за власт, безогледна корупция и зомбиране на собствения електорат.
Мъча се да намеря поне едно оправдание за генералския позор и не мога да го открия. И се питам: нима въздушен ас, командвал пет години Генералния щаб, не знае нищо за неоосманизма на президента Ердоган и премиера Давутоглу?

Възможно ли е Симеонов да не е чел капиталния труд на проф. Давутоглу „Стратегическа дълбочина“, оценяващ турското робство на Балканите като „златен век“ за покорените народи? Поради което гравитиране към турската държава било разумният изход за балканците…     
Знае, всичко знае Симеонов за неоосманистите. Ала още по-добре знае, че в Булгаристан генералски еполети се дават само със санкция на ДПС (Справка – първото си генералско звание Бойко Борисов получи от ръцете на Доган). Да не говорим за натовска кариера в Монс – там турските генерали колят и бесят, защото след щатската армада турският аскер е най-голямата армия в пакта.

От 2004 до 2005 г. Симеонов е началник на щаба в Центъра на НАТО за съвместна подготовка на силите към съюзното командване по трансформацията и в това си качество отлично познава ситуацията в Турция.
Така че съгласието на Симеонов да води листата на ДПС в 24-ти избирателен район в София е добре обмислено и в него няма импровизация. Много сполучливо царският военен министър Николай Цонев коментира тази трансформация: „Явно генерал Симеон Симеонов е станал Сюлейман Сюлейманов“…

Впрочем Цонев си изпати от генералското двуличие, защото на процеса срещу него (заради обвинението, че лишил бойната авиация от средства, за да купи поточна линия за хангари) командващият ВВС се държал недостойно.
Ген. Симеонов се оправдавал, че одобрил проекта под натиск от Цонев. Но в съда други генерали свидетелствали, че шефът на ВВС в нито един момент не оспорил министерската позиция за хангара.

Друг военен министър - Аню Ангелов, също уличи Симеонов в непочтеност. Като началник на отбраната той изобщо не възразил срещу неудачните герберски поправки в Кодекса за социално осигуряване, ощетяващи пенсионираните летци. Но след като през 2013 г. напусна Генералния щаб, запасният генерал остро разкритикува Ангелов за силово наложените промени.

Бившият армейски министър не скри шока от извъртането на Симеонов и само промълви: „Дълбоко съм огорчен от този генерал, когото съм уважавал при съвместната ни работа. Не съм допускал, че човек на толкова висока позиция може да прояви такова двуличие“…
Името на ген. Симеонов „изплува“ и от оповестените от „Уикилийкс“ шифрограми на американските посолства по света. След като през 2009 г. Симеонов поема отбраната, на 7 юли посланичката в София Нанси Макълдауни изпраща на Държавния департамент доклад, в който определя Симеонов като „класически късоглед бюрократ, провалил се в постигането на натовските стандарти, докато е бил начело на ВВС...“

Със следващата информация сигурно ще объркам читателите, но столичните гласоподаватели трябва да я знаят - година след разбиващата оценка на Макълдауни, генералът получи от президента на САЩ „Медал за заслуги”.
Възможно обяснение на този парадокс е, че янките имат двойни стандарти към военните си партньори, а чисто институционално – може би във Вашингтон лявата ръка не знае какво върши дясната и при оценките за съюзниците дипломатите в Държавния департамент се разминават с генералите в Пентагона. 

За какви точно заслуги ген. Симеонов е отличен от Барак Обама, не е ясно. Мога само да гадая за „заслугите“ към новия Голям брат, една от които е подкрепата му за купуване на щатски изтребители „Ф-16“ за българските ВВС, естествено втора ръка.
Но прочетете ли последното му интервю като началник на отбраната (Агенция „Фокус“, 6 май 2014 г.), ще останете поразени от натовския му ентусиазъм и особено от страстната защита на мисиите в чужбина и американските бази в България, които били панацея за тежките ни проблеми в отбраната.

Отчитайки работата си, той се хвали, че поетапно сме увеличавали присъствието си в Афганистан с охраната на летищата в Кабул и Кандахар. Вижте как гордо звучи афганистанската му статистика: „През 2012 г. страната ни бе по численост на контингента си на 14-о място измежду всичките 49 страни и на 12-о място сред страните членки на Алианса по този показател…“

Значи така – поради липса на гориво и резервни части подчинените на генерала бойни пилоти са приземени или летят символично в българското небе, докато охранителите ни в Афганистан скоростно се увеличават и вече ни струват над 100 млн. долара.
Ако това е стратегията на Симеонов за опазване на южната ни граница, спукана ни е работата. Като споменах разградените граници, да не пропусна, че точно по време на неговото командване на ВВС и Генералния щаб се лансира идеята турски „Ф-16“ да охраняват въздушното ни пространство. Щото нашите самолети били стари и с изтичащ ресурс.

Така изглежда портретът на бъдещия депутат от ДПС и евентуален военен министър в евентуално правителство на ГЕРБ. Генералът на етническата партия е удивително удобна кандидатура за този пост – хем е българин, натовски генерал и американски човек, хем е на щат към петата колона на Турция в България.  
Цяло чудо ще е, ако след 5 октомври Доган не го инсталира в шефския кабинет на Военното министерство или на парламентарната комисия за отбрана и национална сигурност.
Какъв национален позор - новите еничари са с пагони на български генерали!

Анализирай това
Името на ген. Симеонов „изплува“ и от оповестените от „Уикилийкс“ шифрограми на американските посолства по света. След като през 2009 г. Симеонов поема отбраната, на 7 юли посланичката в София Нанси Макълдауни изпраща на Държавния департамент доклад, в който определя Симеонов като „класически късоглед бюрократ, провалил се в постигането на натов-ските стандарти, докато е бил начело на ВВС...“


В категории: Анализи , Горещи новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
без злоба патриот
25.09.2014 04:54:29
0
0
КОМУНИСТИТЕ СТО ПЪТИ СМЕНИХА ИМЕТОСИ ОЩЕ ОТ 1909 ДО ДНЕС СА БИЛИ И СА АНТИБЪЛГАРСКИ ПАТРИИЦИ И АКО МОДЕ ДА СЛОЖАТ И АЛИ АГЖА КАТО ТЕХЕН ДЕПУТАТ В ИМЕТО НА ИНТЕРЕСИТЕ СИ.ТЕ БЕЗ ВЛАСТ СА НИЩО// ЛАЙ ....К...И.МНОГО ДОБРИ СА ЗА ОПОЗИЦИЯ НО НМКОГА НА ВЛАСТ.
3
ASPARUH
22.09.2014 06:11:31
0
0
Otselavaneto na BALGARIA zavisi ot blizkoto satrudni4estvo s TURTSIA.Gospodin general tova go znae mnogo dobre zatova o6te ot dnes si vzima neobhodimite merki.Bravo gospodin SİMEONOV.Preklanem se pred vas,umen 4ovek ste.
2
zad kulisite na kapitana pe
22.09.2014 06:05:17
0
0
ami dobre e balgarsdkite patrioti da znajat she v mirno vreme trajno se pesheljat simpatisanti i prijateli po patja na sugestaziata ,hipnosata i
sas spezialni metodi na promivka ,magisheski i drugi pri koito njama vidimo nasilie taj kato znajat she nasila hubost ne stava i e normalno vsjako neshto koeto e protiv moja interest i savest i osobeno ako e protivozakonno e nasilie nad lishnosta mi i zadejstva avtomatishno reakzii na samootbrana .
zatova amerikanskia boksjor kasius klay prie islama i stana mohamed ali .
gruba propaganda svarsana s nasilie javno ili skrito vodi do obratni resultati .
trjabva da se znae she balgarskite patrioti e dobre da badat balgarofili no bes da badat ksenofobi i da sa tolerantni kam drugi balgarofilski partii.koito imat po drugi mnenia .i da se znae she njakoj pat e po lesno da se zaobikoli planinata otkolkoto da se premine pres neja .i she poshti vsishko moshe da se talkuva raslishno .az naprimer shelaja da shiveja kato zdrav ,bogat ,silen ,fertilen ,svoboden shovek v njakoi ot kurortite v balgaria ili po sveta sas sobstveno semejstvo sas zdravi deza na koito da sam biologishen bashta i da imam podobni prijateli i vsishko koeto mi preshi na tova e klasifizirano kato preshki i zatova otvreme navreme se nalaga da prosvetljavam prijateli i neprijateli she moite lishni intetesi sa na parvo mjasto a sled tjah veshe mogat da badat patriotishnite intetesi tova e spored KABALLA naukata za boga
doma na lishnoto shtastie pod nommer 21 plus 6 kojto spored konstituziata e neprikosnoven i sveshten .pojanenie az sam pravoslaven hristianin no imam knigi na nemski esik za vsishki glavni religii za da moga da imam jasnota po mnogo
problemi svarsani s tjah
1
националист
21.09.2014 18:02:37
0
0
ЕЗ ОМРАЗА ГО КАЗВАМ,ЧЕ САМО КОМУНИСТС МОЖЕ ДА ПРИЕМЕ ТАКОВА ПРЕЛОДЕНИЕ В ИМЕТО НА/СВОЯ ИНТЕРЕС ЮА НЕ КАТО ПАТРИОТ.КОМКНСИТИТЕ СА АНТМАЦИОНАЛСТ/ИНТЕРНАЦИОНАЛМСТИ/ ПО ЦЯЛ СВЯТ.ТОВА Е ОСНОВНА ИДЕОЛОГИЯИ НА СВЕТОВНИЯ ЦИОНИЗЪМ,ЗАМПРМАХВАНЕТО НА ДЪРЖАВИТЕ И ИМА СВЕТОВНО ПРАВИТЕЛСТО УПАВЛЯВАНИ ПОЗНАЙТИ ОТ КОЙ .ВИЕ КАЖЕТЕ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки