Работният им ден


20 Септември 2014, Събота


12 септември (петък), 21.00 ч. Комунистическата закалка на служебния премиер Георги Близнашки си личи отдалеч.


Пред БНТ в дълго самохвално слово той заявява: „Най-важното, което свършихме, е възстановяването на доверието на гражданите в държавните институции. Голямата задача си остават изборите, но не можем да се посветим само на тях. Нашето правителство действа много енергично с реформите“. Думите му подозрително приличат на тези на бившия му съпартиец Сергей Станишев, който пък твърдеше, че второто издание на тройната коалиция било „освободило България от страха.“
Близнашки се зарича за пореден път, че няма да има „втори Костинброд“ и без да му мигне окото се изхвърля, че видите ли, „мъртвите души“ в избирателните списъци вече не са проблем: „Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на „мъртви души” в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема.“ Дали обаче министър-председателят изобщо си вярва като говори тези неща?
Относно наводненията и помощта за пострадалите хора от бедствията, Близнашки също застава в позата на благодетел: „Хората не трябва да забравят нито за миг, че не са сами. Ние не сме изоставили никой, никого не сме забравили. Моите министри всеки ден са близо до хората.“ Само с думи обаче няма да се помогне на пострадалите, трябват и реални действия.

13 септември (събота), 12.00 ч. Въпреки че отрича бъдеща коалиция с ДПС, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов явно вече се подготвя за бъдещото съвместно управление с хората на скрития в сянка Ахмед Доган. Борисов е почетен гост на събор с конни надбягвания по случай обрязването на двамата внуци на общинския лидер на партията на Лютви Местан в село Венец - Бейзат Яхя. Победителят в кушията е награден лично от герберския вожд с 500-килограмово теле. Компания на Борисов правят чалгаджийката Преслава и шефът на „Лукойл” Валентин Златев. Оказва се, че олигархът от Правец, освен близък приятел на бившия премиер, бил и кум на сватбата на Бейзат Яхя. След това семейно тържество вече няма съмнение кой се кани да управлява страната след 5 октомври.

15 септември (понеделник), 12.30 ч. Близнашки признава, че България е пред банкрут. По време на откриването на учебната годината в УНСС той се оплаква пред репортерите: „Предходното Народно събрание постъпи изключително безотговорно като се не вслуша в собственото си правителство, за да има актуализация на бюджета. Не искам да драматизирам и да се оплаквам, но дупката в бюджета е над 1,2 млрд. лв и финансовото състояние на държавата е много сериозно. Трябват ни още 750 млн. евро, за да стартират две европейски програми, а може да се наложи да вземем и от резерва, защото ни трябват средства и за пострадалите от наводненията.“ С една дума пари няма, няма и да има.


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки