Те го казаха


20 Септември 2014, Събота


„Не може в петък да ни бъде съобщено - на мен и на директорката, че на първия учебен ден ще бъдат докарани 12-15 деца в нашето училище.


По какъв начин тези деца, които не знаят български език, ще учат с нашите деца?! Страхът идва от това, че в комплекса имаше един случай на малария. Лагерът беше поставен един месец под карантина. Ние като местна власт разбрахме за случая от медиите, когато вече беше изтекла карантината. През това време хората, които са били под карантина в лагера, се разхождаха в селото. Може би родителите се притесняват от тази гледна точка, че няма ясна комуникация между държавната агенция, РЗИ и местната общност. Не говорим за никакъв расизъм. Защо трябва да страдат нашите деца? Каква интеграция ще е, когато ще има двама местни първолаци и седем сомалийчета в този клас, които не знаят български език. Нямам нищо против децата, това не е расизъм".
кметът на село Ковачевци Васил Станимиров дава обяснения за идеята сомалийските деца да ходят на училище заедно с нашенски първолачета

„Обстановката е много спокойна, дори притеснително спокойна. Мога да направя съпоставка с парламентарните избори през 2005 и 2009 г. Тогава имаше много по-голямо нагнетяване както на политическите страсти, така и на криминогенната обстановка".
заместник-директорът на "Криминална полиция" Георги Арабаджиев спокоен, че купуване на гласове в наши дни нямало

„Мога да ви кажа и предполагаемата оценка за купения вот. Той ще бъде между 150 000 - 200 000 гласа. Тъй като той се разпределя между всички партии - пропорционално на силата на партията, защото колкото е по-голяма една партия, толкова е по-богата и може да купува и продава"
професор Михаил Константинов, бивш председател на Централната избирателна комисия

„Големият проблем на образованието у нас е липсата на генерална стратегическа концепция на държавата. Скъсана е цялостната връзка между различните степени на образование. Не е логично да инвестираш в едно висше училище и да не му сложиш рамки какви кадри са ти нужни. Държавата трябва да се замисли и колко университета са й нужни. Ако се въведе системата парите да следват студента, на предни места ще излязат онези висши училища, които предлагат най-добър продукт и са най-търсени на пазара“
доцент Миглена Темелкова от Варненския свободен университет

„Не просто банкери, а родолюбци!”
Надпис на плакат на протестиращи срещу Корпоративна търговска банка, сравняващ Цветан Василев с легендарния патриот банкера Атанас Буров

„Можем да върнем доверието на хората в българската политика”
изгоненият от народа външен министър Кристиян Вигенин, принуден да подаде оставка, демагогства на предизборен митинг на БСП

„Татяна Дончева – най-големият мъж в българската политика”
предизборен лозунг на нейната партия „Движение 21”

„Проблемът е, че в нашето общество обикновено се сещаме за култура само по празници - на 24 май, а за образование - на 15 септември, но иначе в ежедневието почти не се сещаме за тези неща и отношението ни към творците, към хората на изкуството, на културата, на образованието, далеч не е това, което би трябвало да бъде”
служебният министър на културата доцент Мартин Иванов прави тъжни констатации

„Мен може да ме съди баща ми и треньорът ми, а не смешници и палячовци. Не може да ме критикува един вицепремиер от времето на царя, аз съм го виждал да идва при Жоро да се върти като малко кученце”
Росен Карана, шеф на борда на новата компания ВИС-2, приближен на разстреляния отдавна бос Васил Илиев. За кой ли вицепремиер говори?


В категории: Отблизо , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки