Валери Симеонов: България ще просъществува с всички етноси, за които е родина-майка


Валери Симеонов: България ще просъществува с всички етноси, за които е родина-майка
Валери Симеонов пристигна в Кърджали, за да открие предизборната кампания на Патриотичния фронт в региона
19 Септември 2014, Петък


Това заяви съпредседателят на НФСБ при откриването на предизборната кампания на Патриотичния фронт в Кърджали

Автор: Галина Костова

Съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов пристигна специално в Кърджали за откриването на предизборната кампания на коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ за предсрочния вот. В конферентната зала на хотел „Арпезос“ се събраха симпатизанти и членове на партията, които го засипаха с множество актуални въпроси, които ги вълнуват.
Очаквано присъстващите повдигнаха темата за междуетническите отношения, а Симеонов отхвърли тезата за ксенофобските нагласи в партията.

„Ние не пренебрегваме и не игнорираме нито един от етносите. Напротив, смятаме, че България ще просъществува с всички тях. Няма как да изселим циганите, турците, евреите и арменците – всички те са граждани на България, поне докато признават българските закони и приемат България за своя родина-майка“, категоричен бе лидерът на НФСБ.
Той допълни, че ако има такива, за които това не е родината-майка, лично ще  им посочи границата. „И това е толерантното.

Ние имаме най-подредената и последо-вателна програма за справяне с циганската престъпност. Никой не се занимава с този проблем. Предлагаме децата, които не владеят български език на 6 г., да завършват интензивни курсове за сметка на родителите си, иначе не биха могли да се запишат в първи клас. Образованието до 8 клас наистина трябва да стане задължително и на финала децата да полагат изпит по български език, както изисква това Конституцията“, коментира Валери Симеонов.

Той определи взаимоотношенията с турския етнос като болния въпрос на Кърджалийския регион и изрази солидарност с онези християни, които са принудени да търпят високите децибели на джамийските високоговорители.
„Аз съм последният човек, който ще позволи някой по 5 пъти на ден да ми натрапва религията си. Това е абсолютно закононарушение и са необходими строги санкции за подобна агресия. Телевизия СКАТ в Кърджали не може нормално да прави емисиите си, защото се съобразява с високоговорителите на джамията, която е в пряко съседство.

Човек носи вярата в себе си и не я натрапва на останалите“, коментира лидерът на патриотите.
Помолен от участниците в срещата за оценка на годината между двата вота, той изрази съжаление, че в този период в България не се случиха много положителни неща, въпреки че тоталитарната власт на ГЕРБ беше сменена.
„Замени я една доста импотентна власт, която вместо да поправи грешките и провалите на правителството на Борисов, повлече още по-надолу България и извърши нови поредни национални предателства.

Страната ни е изправена пред много сериозен срив на банковата система и пред риска да се върне в трагичните времена от зимата на 1996 г., когато българският народ се редеше на големи опашки за хляб, а доларът се разменяше за 3000 лева“, предупреди Валери Симеонов.
Той уточни, че освен тежката банкова криза, в която ни вкара кабинетът на Орешарски, бяха сключени  още няколко договора, с които външният ни дълг нарасна с  още 2-3 мрлд лева.

„Правителството на БСП, доминирано от представители на ДПС, не постигна събираемост на данъците. Митниците преминаха на автопилот след трикратната смяна на ръководители и продължиха огромните контрабандни потоци от горива, цигари, алкохол, зеленчуци, плодове и китайски стоки, които досъсипаха нещастните ни и жалки опити за производство.

Печален е и рекордът по отношение на битовата и организираната престъпност – станахме свидетели на смехотворни акции на полицията и на неспособност за справяне с растящата циганска престъпност“, отбеляза лидерът на НФСБ.
Според него външнополитическият имидж на България също е в особено незавидно състояние – страната ни не можа да заеме категорична позиция за кризата в Украйна и други горящи и в момента конфликти. Като година на свободното падане определи Симеонов периода между двата вота от май 2013 г. до предстоящия на 5 октомври т.г.

Той акцентира на това, че скорошните избори ще бъдат различни от досегашните. „За първи път в съвременната история на България за места в Народното събрание се бори една широка патриотична коалиция – „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.
До двете основни партии се нареждат още 12 други партии, движения и формирования, което е прецедент. След Десети ноември 1989 г. подобна коалиция не е имало. Българските родолюбци вече имат за кого да гласуват – за автентичния патриотизъм“, обобщи съпредседателя на НФСБ.

Опоненти на Патриотичния фронт са основно управлявалите партии или игралите ролята на послушна опозиция.
„Излишно е да се спирам на липсващата платформа на ГЕРБ, на БСП – партия на десните олигарси и милионерите. В ДПС новото е само демонстрирането на пряката обвързаност с Турция и с новоизбрания ислямистки паша Ердоган, която те нагло декларират. Но това ще им изиграе много лоша шега именно на изборите, ще мобилизира анти-ДПС вота“, посочи Симеонов.

По отношение на новия политически субект – „пластмасовата партия „България без цензура“, създадена с банков капитал и олигархични средства, той коментира, че целта й е само да заблуждава, че е носител на патриотичната ориентация, т.е. тя се стреми да къса подкрепа от тази на Патриотичния фронт.
Валери Симеонов призова да не бъдат подкрепяни партиите на статуквото, на блатото, извадили буквара на лъжите с цел да привлекат обеднелия и в голяма степен оглупелия български народ.

„Ние не лъжем и не сваляме звезди. Програмата ни е изградена главно на икономическото възраждане на България. Не обещаваме вдигане на заплатите и пенсиите, защото трябва да кажем откъде ще вземем пари, а реалното положение е, че сме в тежка криза“, посочи родолюбивият политик.
„Предпочитам да се закълна пред „История славянобългарская“, „Епопея на забравените“, „Записки по българските въстания“ и дивите разкази на Николай Хайтов”, заяви патриотът  в отговор на препоръка от участниците да положи клетва с ръка върху Библията и кръста, при това в ефира на тв СКАТ.

Той припомни, че България е оцелявала в много по-тежки периоди от историята си и е била  на шесто място в Европа по земеделското производство.
„Сега нито сме в най-тежките години, нито сме най-нещастните хора и всеки, който твърди обратното, няма реална представа за историята и за живота“, заключи Валери Симеонов пред аудиторията в Кърджали.


В категории: Горещи новини

5
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
5
rado
11.10.2014 12:40:17
0
0
poseshtenie v Kyrdjali- da sybira glasove za vraga DPS
4
написал без омраза.
24.09.2014 07:38:40
0
0
ВЪВ В-К ''НАД 55""/8_14.04.2013/ПРОЧЕТОХ ЗА ЦИГАНИТНИТЕ .ТЕ СЕ ДЕЛЯТ НА ТРИ ПЛЕМЕНА ДОШЛИ ОТ ИНДИЯ ПРЕЗ ДЕВЕТИВЕК.-Е СА -РОМИ ,НУРИ И ШИНДИ.НАШИТЕ И НА АЛКАНИТЕ СА РОМИ.ТЕ СА НАЙ НИЗШИТЕ В ИНИЯ Т,К НЕ СА ПРНАТИ ЗА КАСТА.ПОВЕЧЕТО СА НЕГРАМОТНИ ,ЖИВЕЯТ ИЗОЛИРАНО ОТ ЛРУГИТЕ,КОИТО СЕ ИЗРАНВАТ ОТ СОЦ.ПОМОЩИ,КРАЖБИ И ЕТСКИ НАЬАВКИ И ОТ ПОСТОТИЯ МНОГОДЕТНИ.НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ВОДА ,ТОК ,НАДАБАВКИ И ТЕ СА ВЕЧНО НЕДРВОЛНИ.ДОКОЛКОТОТЗНАМ РОМЪТ Е ПИТИЕ НА МОРЯЦИТЕА КАКВО Е РОМ-КОНЯК ПЛЮС МЕД./БАКЪР..ЦИГАНИН КРАДЯЩ БАКЪР.ТОВА ГО ПИШЕ.ПРОЧЕТЕТЕТГО.ДРУГИТЕПО СВЕСТНИ ЦИГАНИ НУРИ И ШИНДИ/ ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА И РУСИЯ.И ПО СА ААПТИРАТ С МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ И ПОВЕЧЕТО РАБОТЯТ И УЧАТ,
3
22.09.2014 16:05:50
0
0
За начина на живот на българите.Всички участваме, например, в строежа на пътищата, и не само, но пътуват тези с големите доходи, а хората с малките доходи са закрепостени в жилищата си.
2
22.09.2014 16:00:39
0
0
По отношение на доходите. Как така за едни има много, пък за други няма дори минимум за достойно човешко съществуване? При това продължи твърде дълго, та си е направо геноцид.
1
22.09.2014 15:36:42
0
0
В Турция има само няколко църкви, но е абсолютно забрнено да се чува навън камбанен звън и всякакъв друг звук. Пази се абсолютна тишина. Какъв е тук този тормоз? За нас звуците, издавани от ходжата са абсолютно неразбираеми, неприятни и затормозяващи. Според мен е някакво виене.Щом в Турция е забранен камбанният звън, веднага трябва и тук да се забрани пеенето на ходжата. Направо е нахалство. Ние сме християнска държава.Как така по няколко пъти на ден ще звучи неразбираемо пеене? Пък и се нарушава спокойствието и сънят на хората, не е и здравословно.И го правят предизвикателно.
Редно е и те да се съобразяват,както ние се съобразяваме?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки