Фалшификаторите на историята трябва да поискат прошка


19 Септември 2014, Петък


Преди повече от 10 години на една сбирка в някакъв турски ислямски център в София главният мюфтия на България заяви по БНТ, че в страната ни не е имало турско робство,



а турско присъствие и с мазна усмивка започна да изрежда как турците са допринесли за културното и икономическо развитие на България.
За най-голяма изненада там присъстваше и бившият български президент Желю Желев и тези думи бяха казани в негово присъствие. Той не направи никакво възражение, а с блажена усмивка в знак на потвърждение изслуша докрай пророчествата на турския мюфтия.

В същия дух бяха и напъните на небезизвестната Мартина Балева, която стигна още по-далеч, като дори обори съществуването на Баташкото клане.
Колко много си приличат изброените до тук видни лица. Те вкупом станаха слуги и глашатаи на лансираната от турските ултранационалисти фалшификация на историята.

Чудно ли е, че след такива изцепки на тези наши анадолски слуги своя принос даде и видният анадолски слуга – Ахмед Доган, който не пропусна случая да извлече полза от това и да заговори публично за нов прочит на историята.
Сигурно на ДПС им се иска да напишат нова история, в която да представят как българските владетели са поканили и посрещнали въоръжените с ятагани и оцапани с кръв турски пълчища като „скъпи гости“  – с хляб и сол, и са ги гощавали близо 500 години, как българският народ ги приветствал с цветя и доброволно се отказвал от християнската вяра и масово се стичал да приеме исляма.

Колко са жалки тези слуги на Анадола. Добре, че се намери една редакция – тази на в. „Десант“, на който съм целогодишен абонат, която даде в рубриката си „Трибуна“ право на един достоен българин – Христо Красин, да защити честта и достойнството на честните българи и аргументирано с факти и документи да докаже  в публикацията „Присъствие, владичество или ужасяващо робство“ на анадолските слуги, че е имало тежко и кърваво робство.

Особено силно и убедително звучат изводите му, че турци, родени в Турция, професори като проф. Неджиб Асъм, проф. Мустафа Гьокбулгин и други специалисти по османска история признават, че е имало продаване и купуване на поробени хора и дори посочват цената, на която са били продавани, а нашенските „специалисти“ се мъчат да доказват, че това не е било робство.

Добре, че има телевизия СКАТ, която води всекидневна битка срещу попълзновенията на всички анадолски слуги. Не трябва повече да се мълчи. Тази статия на Христо Красин трябва да бъде препечатана като малка брошура и разпространена безплатно. Тя трябва да звучи като камбанен звън, който да заглуши всекидневния вой на турските ултранацианалисти и техните български лакеи.

Нека бъдат пресечени за сетен път опитите да се фалшифицира историята. В музея и Скобелевия парк в Плевен и на много места из България са изложени пленени от турците ятагани, пушки и топове, с които „скъпите гости“ са убивали поробения български народ.
На това робство такива титани на българската литература като Вазов, Ботев и др. посветиха цялото си творчество.
Прочетете ги, господа фалшификатори, и поискайте прошка от българския народ!

Христофор Тишев
с. Дебово, Плевенско


В категории: Горещи новини , Трибуна

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
zad kulisite na kapitana pe
19.09.2014 16:21:18
0
0
500 godini tursko robstvo ,vladishestvo ,,,,prisastvie,,,koeto e doneslo na balgarite teshki finansovi ikonomisheski psihisheski i drugi vredi i ot koito balgarite imat oshte travmi koito trjabva da se lekuvat no zatova trjabvat pari
a naslednizite na sultanska turzia ne iskat i da se zamisljat dali moshe pod njakakva forma da se dadat pari na balgaria za lekuvane na travmite ot 500 godini
tursko zarobvane i obezshtetenia za ,,,angaria,,koeto pres komunisma beshe samo edin den na sedmiza v sabota .
no v segashno vreme ima moderna robia i zarobvania psihisheski ,ikonomisheski
i drug vid za koito ne moshem da vinim turzite .
na mene naprimer mi pravili magii za psihisheski zarobvania ,s vid zombirane
i drugi vidove magii .i sega iskam da gi zombiram da mi podarjavat tova koeto az shelaja a ne tova koeto te mi davat .za tova se borja da bada politisheski ,ikonomisheski ,finansovo svoboden za da ne sluguvam na firmata moskvish kogato obisham da imam porshe ,ferari ,jeep.i da ne sluguvam na hora s koito njamame
obshti interesi ,vazgledi ,i obshti zennosti .
taj kato nashia nov dom se kasva ,,evropejski sajus ,,,no vseki e svoboden da shivee i v drugi domove po sveta i da ima prijateli po zjal svjat to az podkrepjam novoto vreme s preporakata da se pasarim i dospasarjavame s novite i starite sajusnizi dokato ne postignem standarta na ungaria ,polsha ,slovenia
pri koito sredna zaplata e okolo 1000 evro a pensiite sredno sa okolo 500 evro
no taj kato ne vsemam nito zaplata nito pensia ot balgaria ne shelaja da si davam mojata mislovna energia za shushdi interesi no shte se radvam ako v balgaria vsishki shivejat po dobre .osobeno ako i az imam polsi ot tova
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки