Патриотичният фронт влиза в парламента


19 Септември 2014, Петък


Вече и социологическите агенции не могат да отрекат нарастващата популярност на Патриотичния фронт (ПФ). Преглътвайки резила от доскорошните си клетви,

Автор: Диана Славчева

че, видите ли, родолюбивото обединение между НФСБ и ВМРО, подкрепено от още 12 политически формации и движения, не ще прескочи четирипроцентовата бариера за влизане в българския парламент, напоследък социолозите със зле прикрито учудване взеха да признават, че ПФ занапред ще играе сериозна роля на българската политическа сцена.
Още в началото на септември Васил Тончев от „Сова Харис“ спомена в свой анализ, че с предлагания от коалицията между НФСБ и ВМРО „много по-овладян модел на национализъм, шансовете й са за доста по-дълъг живот от един парламентарен мандат“.

Въпреки това, в прогнозите на социолозите патриотичната конфигурация продължи свенливо да набира под 4 % от предстоящия вот.
Последните социологически проучвания обаче твърдо показват, че Патриотичния фронт ще има представителство в парламента, като от Центъра за анализи и маркетинг изтъкват, че коалицията най-вероятно ще се бори за мястото на пета политическа сила у нас. Оттам прогнозират 4,8 % за ПФ.

Още по-висок процент предвижда агенция „Афис“. Според компанията на Юрий Асланов патриотите биха получили поне 5,5 на сто от гласовете на българските избиратели, което дори би могло да им отреди четвърта позиция сред силите в новото народно събрание.
Асланов под сурдинка призна този четвъртък от ефира на една телевизия, че социологията не можела да даде отговор на въпроса колко партии ще имат свои народни представители. Но прехвърли вината за това от болната на здравата глава, обяснявайки, че то било тъй, щото... „дъската на народа почнала да хлопа“?!

А всъщност именно социолозите – с фриволните си и очевидно доста манипулирани прогнозни резултати, мътят главите на гласоподавателите, насаждайки им безотговорни внушения, че еди коя си партия ще е първа с огромен процент, пък еди коя си ще е втора и прочее пророчески прокоби.
За зла беда, много от хората хващат вяра на техните предричания и примирено дават гласа си за тези политически субекти, които според „големите експерти“ имат шанс да излъчат депутати. Мнозина са тези, които наивно вярват, че ако гласуват за някоя друга партия, различна от „големите“, гласът им ще отиде на вятъра.

Но както се вижда, в един момент и най-продажните социологически агенции са безсилни да скрият, както правеха досега, във възможно най-тъмния ъгъл на общественото полезрение реалната подкрепа, на която се радва коалицията „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“.


В категории: Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
бай кольо на 90 г.
20.09.2014 19:20:08
0
0
ЩЕ СЕ РАВАМ АКО НАЙ ПОСДЕ ПАТРИОТМЧНИЯ/ФРОНТ ВЛЕЕ В НС.НО ЗА ДА Е ПОЛЕЗЕН ЗА БЪЛГАРИЯ ,ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕИВ УПРАВЛЕНИЕТО,А НЕ САМО ДА КРИТИКУВ А ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ.ТОВА МОДЕ ДА СТАНЕ САМО С ГЕРБ И ДА МУ СЛУЖИ КАТО КОРЕКТОР,КОЕТОТЩЕ В ПОЛЗА НА ТЯХ И ГЕРБ.ЗАЩОТО ВАЛЕРИ И БОЙКО СА УМНИ И ПРАКТИЧНИ И РЕАЛИСТИ РЪКОВОДИТЕЛИ .ЖЕЛАЯ/ВИ УСПЕХ И НАРОДА ДА ВИ ПОЛКРЕПИ.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки