ЦИК се готви да подмени вота у нас с гласове от Турция


ЦИК се готви да подмени вота у нас с гласове от Турция
От коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ предупреждават за възможни манипулации на вота
19 Септември 2014, Петък


Стотици членове и симпатизанти на Патриотичния фронт протестираха срещу решението да бъдат открити 150 секции в южната ни съседка

Автор: Десант

Протест пред Централната избирателна комисия организираха членове и симпатизанти на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО” на 14 септември. Стотици възмутени хора застанаха пред входа на ЦИК, за да изразят гнева и безпокойството си от действията на държавните чиновници, след като ден по-рано се разбра, че 150 секции ще бъдат отворени в Република Турция за предстоящите избори за български парламент.

Протестиращите огласиха площада пред ЦИК с викове „България”, „Турска ЦИК”, „Слуги на Ердоган”, „Искаме отмяна”, „Долу ДПС“, „ Местан - слуга на Ердоган”.
„В Македония, където живеят много българи, които искат да гласуват, ще има едва три секции, а в Турция, където живеят хора, наричащи себе си турци и доброволно са напуснали България - ще отворят 150”, възмути се от трибуната лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той припомни как по време на предишни избори в подобни секции за минути са „гласували” стотици, а тези гласове подменят вота и диктуват какво ще е управлението на България.
Каракачанов призова решението на ЦИК незабавно да бъде преразгледано и в Турция да има възможност да се гласува само в българските консулства и в посолството, както е в другите държави. На политическата сцена има „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” и, както се пее в българската песен, „ние не сме вече рая покорна” – ще се преборим за България, категоричен бе той.

Пред множеството лидерът на ВМРО добави, че само преди месец служебният министър-председател е поел ангажимент за честни избори. „Сега Георги Близнашки има две алтернативи - или да замълчи и да понесе позора от това, което се случва, или да каже „не”- което е достоен избор”, каза още Каракачанов.
„Правителството на Орешарски на практика бе на ДПС.

Чии интереси представляваха вътрешният министър Цветлин Йовчев, шефът на ДАНС Владимир Писанчев, министърката на младежта и спорта Мариана Бенчева. Кой издигна Делян Пеевски за шеф на националната сигурност?“ – попита риторично съпредседателят на НФСБ Данчо Хаджиев.
Той подчерта и тревожната тенденция турският език умишлено да се прокара от партиите на статуквото като втори официален език в държавата ни.

Димитър Стоянов, председател на Националдемократичната партия, информира хората, че цяла нощ юридическият екип на Патриотичния фронт е работил върху текста на жалбата, в която се иска промяна на решението на ЦИК, касаещо откриването на секции за гласуване извън България.
Той обясни, че според запис от заседанието на ЦИК, членовете на комисията са успели в изключително кратък срок да проверят основанията за откриване на толкова много секции в Турция.

В края на митинга юридическият съветник на ВМРО Карлос Контрера информира, че жалбата на „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“ е внесена надлежно в деловодството на ЦИК още на същата дата, в неделя.
Той изказа мнение, че аргументите в документа са изключително силни и проверени, и се надява Върховният административен съд, до който жалбата е адресирана, да отсъди в полза на жалбоподателите, което ще рече - в полза на българите.
В подкрепа на протеста застанаха и представители на сирийската общност в България, които също са жертва на политиката на турския неоосманистки президент Ердоган.


В категории: Политика , Горещи новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
ASPARUH
27.09.2014 19:07:03
0
0
VMESTO DA STANEME TSIGANSKI ROBI, PO DOBRE OTNOVO DA IMA TURSKO PRISASTVIE.
INA4E NEMA DA OTSELEEM KATO NAROD.TEZI TSIGANI NE RABOTET A VZIMAT SAMO POMO6TI OT DARJAVATA.VSEKI OT TEH IMA PO PET,6EST DETSA.5 VEKA JIVAHME MNOGO DOBRE PRI TURTSITE.ZAPAZIHME SI OBI4AITE I VSI4KO NEOBHODIMO ZA EDIN BALGARSKI NAROD.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки