Зрители протестираха срещу политическа цензура над СКАТ


Зрители протестираха срещу политическа цензура над СКАТ
Абонати на „Диана Кабел“ протестираха срещу цензурата, наложена над телевизия СКАТ
19 Септември 2014, Петък


Местният оператор „Диана Кабел“ спря излъчването на родолюбивата медия

Автор: Десант

Растящите шансове на коалиция „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ да влезе в парламента, явно вече тревожи сериозно партиите на статуквото, начело с антиконституционната ДПС.
От 7 септември, в разгара на предизборната кампания, излъчването на телевизия СКАТ бе прекратено в мрежата на ямболската кабеларка „Диана кабел“. Стотици абонати на оператора от града край Тунджа останаха без възможност да гледат патриотичната телевизия, въпреки че си заплащат редовно абонаментните такси.

Заради скандалното поведение на оператора мнозина от абонатите на „Диана кабел“ излязоха на протести пред централата на фирмата. Те издигнаха лозунги „Искаме си СКАТ“ и „Пуснете най-българската телевизия“ и настояха да се прекрати политическата цензура срещу СКАТ и Патриотичния фронт.
Хората бяха единодушни, че са клиенти на „Диана кабел“ единствено заради възможността да гледат патриотичната медия и възнамеряват да се преместят на друг кабелен оператор.
Служители на кабеларката се опитваха да се отърват от недоволните си клиенти с нелепите оправдания, че договорите със СКАТ за излъчване са изтекли и са в процес на предоговаряне.

Това твърдение обаче няма нищо общо с истината и е само прикритие за налагането на цензура срещу медията. Още повече, че съгласно условията в договора, прекратяването му трябва да стане с тримесечно предизвестие. Такова обаче не е подавано и затова телевизия СКАТ ще си търси правата по съдебен ред.
Вместо да изслуша недоволните и да се опита да влезе в диалог с тях, ръководството на „Диана кабел“ повика униформени полицаи да разпръснат справедливо разгневените абонати. Самият централен офис пък бе затворен заради „внезапна“ техническа профилактика.

Много от протестиращите бяха заплашвани от служителите на реда, че ако не си тръгнат, ще бъдат съдени за „хулигански прояви“. Жителите на града край Тунджа обаче не смятат да се отказват от справедливите си искания. В подписка, подкрепена от над 500 души, те се обявяват за връщането на патриотичната телевизия в мрежата на „Диана кабел“ и против политическата цензура.
Единият от собствениците на кабелния оператор Илчо Илчев бе наредил на служителите си да заблуждават ямболии, че СКАТ е спряна, защото имало изискване да се плаща за предизборна реклама. Това също се оказа плитка лъжа, тъй като на мястото на патриотичната медия бе сложен партийният канал на „Атака“ - Алфа тв, чиято пропаганда обаче явно не се счита за предизборна.

Мотивите на Илчев и неговия съдружник Валентин Ревански са изцяло политически. В Ямбол открито се говори, че те са много близки с ДПС и дължат бизнеса си на връзките си с протурската партия. Сред своите съграждани те са известни като крупни бизнесмени, използващи протекциите на местната и централната власт. В града се говори и, че един от хотелите на Илчо Илчев в близкото село Симеоново е издигнат без разрешение за строеж с пари от еврофондовете, отпуснати от земеделското министерство по времето на управлението на кабинета на Пламен Орешарски.

Ревански пък притежава дискотека, за която сред жителите на Ямбол упорито се говори, че в нея се върти търговия с наркотици, която е покрита с „политически чадър“ от хората на Ахмед Доган. Дали това са само слухове не е ясно, тъй като досега не е извършвана проверка от полиция и прокуратура, които да ги потвърдят или отрекат.
Това че собствениците на „Диана кабел“ изпълняват политически поръчки на ДПС и „Атака“ обаче се потвърждава и от факта, че първият братовчед на Валентин Ревански - Радослав Ревански, бе водач на партията на Лютви Местан за Ямболска област на парламентарните избори през май 2013 г.

След това правителството на Орешарски го назначи за парламентарен секретар на Министерството на спорта, което бе под контрола именно на партията на Лютви Местан.
„Диана кабел“ не е единственият телевизионен оператор, който се опитва да заглуши гласа на СКАТ и да цензурира Патриотичния фронт. В началото на месеца родолюбивата медия отново без обяснение изчезна и от мрежата на „Булсатком“. За около седмица близо половин милион абонати на оператора от цяла България останаха без възможност да гледат любимия си канал, въпреки че си заплащат редовно абонаментните такси.

„Това е поръчка от някой, който няма интерес от влизането на Патриотичния фронт в парламента. Виждате, че обясненията, които дават от оператора, са всевъзможни и не отговарят на истината. Затова смятам, че причините могат да бъдат само политически и това да е поръчка от някоя партийна централа“, заяви тогава Валери Симеонов - собственик на СКАТ и съпредседател на „Национален фронт за спасение на България“.
Под натиска на хилядите верни зрители на СКАТ, програмата на ефирната медия бе върната в мрежата на „Булсатком“. Случаят с „Диана кабел“ показва, че натискът на ДПС за налагане на политическа цензура над най-българската телевизия ще продължи.


Собствениците на ямболската кабеларка Илчо Илчев и Валентин Ревански изпълняват политическа поръчка, категорични са хората в града на Тунджа В Ямбол настояват да бъде извършена проверка на строителните разрешения на хотела на Илчев край с. Симеоново Радослав Ревански бе водач на листата на ДПС за Ямболска област на парламентарните избори през май 2013 г.

В категории: Общини , Горещи новини

7
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
7
Скатаджия
16.01.2015 17:26:32
0
0
Телевизия "Скат" отново си е на "Amos", но е преместена на транспондер 10.925 H 30000 3/4 и се отваря с приемник DVB-S2/QPSK ......[smash]
6
Скатаджия
16.01.2015 16:14:04
0
0
Днес, 15.01.2015, телевизия "Скат" отнво изчезна, сега от Амос 4.0W-10889-Н-30000, заедно с BNT World .........!!!!!!!!!!
Причините най-вероятно са две - или са секнали парите от Русия, или турците са платили, за да закрият транспондера - резултат от исканията на Валери Симеонов за игонване на ДПС от властта..... !!!!!!

Но може да я гледате онлайн - http://www.skat.bg/live.php
5
Скатаджия
16.01.2015 16:12:32
0
0
Днес, 15.01.2015, телевизия "Скат" отнво изчезна, сега от Амос 4.0W-10889-Н-30000, заедно с BNT World .........!!!!!!!!!!
Причините най-вероятно са две - или са секнали парите от Русия, или турците са платили, за да закрият транспондера - резултат от исканията на Валери Симеонов за игонване на ДПС от властта..... !!!!!!

Но може да я гледате онлайн - http://www.skat.bg/live.php
4
киряк стефчо
23.09.2014 14:09:43
0
0
Тая тъпа телевизийка добре че я спряха
3
Ямболлия
20.09.2014 05:53:44
0
0
А защо не споменавате никъде ,че водачката на листата ви на т.н. Патриотичен фронт Неда Карска е осъдена за множество измами . Затова беше изключена най позорно от Общинския съвет гр.Ямбол. На снимката това е закръглената изрусена дама.
2
Ямболлия
20.09.2014 05:44:28
0
0
Пълни лъжи. Клеветите без срам.
1
Ямболлия
20.09.2014 05:44:27
0
0
Пълни лъжи. Клеветите без срам.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки